Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kad Ana nazove i kaže: Seko draga, ovo je samo za tebe...

Kad Ana nazove i kaže: Seko draga, ovo je samo za tebe...
1

BILA JE U KOMI Sestra Antonija prije četiri godine teško je oboljela i bila je u komi. Ponovno je morala čak i učiti govoriti. Potpuno se oporavila

VIDEO

Prošle mečeve nisam ni gledala jer se živciram, i ovaj put sam rekla tati da idem spavati i da me ne budi, ali psiha je bila jača, probudila sam se sama od sebe, rekla nam je nasmijana Antonija Konjuh, starija sestra senzacionalne hrvatske tenisačice.

Četiri sestre Konjuh: Obitelj ju je dočekala kada je 2013. godine osvojila juniorski Australian Open

Prije četiri godine Antonija je oboljela od encefalitisa, bila je u komi i blizu smrti. A baš je u to vrijeme Ana prvi put zaigrala na profesionalnom turniru.

Antonija je 40-ak dana bila u komi. Oporavila se, ali je morala iznova učiti, između ostalog, i govoriti. Uskoro će napuniti 20 godina, sad je potpuno zdrava i radi u obiteljskoj slastičarnici.

U obitelji s četiri sestre njih dvije su generacijski najbliže.

- Dok sam bila bolesna, sve je pobjede posvećivala meni. Puno mi je to značilo. Ležala sam u bolnici i nisam mogla vjerovati da osvaja sve te turnire, a onda ih još meni posvećuje - prisjetila se Antonija.

Ionako su bile bliske, a Antonijina ih je bolest još više povezala.

Idol joj je Serena

- Ona se s deset godina zbog tenisa preselila u Zagreb, sedam smo godina bile odvojene, ali poslije bolesti još smo se više povezale jer sam ja bila vrlo osjetljiva. Danas, kad dođe u Dubrovnik, spava sa mnom u sobi. O tenisu uopće ne razgovaramo. Zajedno idemo u izlaske, u kino, na kupanje... Voli filmove, posebno SF-ove i romantične komedije. U Zagrebu sama ode u kino, pogleda i po tri filma u komadu. Od glazbe više voli stranu, ali mora istrpjeti domaću kad izađe sa mnom - nasmijala se Antonija i poželjela sestri još jednu pobjedu i plasman u polufinale, gdje bi je najvjerojatnije čekala Serena Williams.

- Ona joj je najdraža igračica i meč protiv nje bio bi joj najveći poklon - kaže Antonija.

U osmini finala u dva seta je pobjedila Agnieszku Radwansku, na koju se posebno brusila nakon poraza u Wimbledonu, u kojem je propustila tri meč-lopte nakon što je nagazila na lopticu i ozlijedila se.

Past će i Pliškova

- Nikad prije nije tako rezonirala prije mečeva, govorila kako jedva čeka revanš. I mene je, kao roditelja, u razgovoru time iznenadila. Kockice su se počele slagati, svaki je meč zasluženo dobila, a vrata su joj otvorena i za korak dalje. Igra sličan tenis kao Pliškova, ali na Čehinji je veći pritisak - kaže tata Konjuh.

S Pliškovom je na prvenstvu do 14 godina igrala starija sestra Andrea. Baš zahvaljujući njoj Ana je ušla u svijet tenisa.

- Skupljala je loptice sestri, ali od ranih dana je pokazivala da brzo uči - prisjetio se otac Mario.

Kad je došlo vrijeme da krene na seniorske turnire, Antonija se razboljela.

- Nitko od nas nije ni razmišljao o tenisu, ali naposljetku smo ipak odlučili da Ana ipak ode na Futures u Dubrovnik. Rekao sam joj da ona ima svoj put, a želio sam da prvi turnir odigra u Dubrovniku. Ispala je u 1. kolu, ali je zaigrala i u paru s Andreom. Prvi meč su dobile, a završile su ga u suzama. One su pobijedile, a sestra je bolesna u krevetu. Svi smo plakali - prisjetio se Mario Konjuh dok su mu ponovno navirale emocije i stvarale mu knedlu u grlu.

Dok je Goran Ivanišević 2001. na Wimbledonu stalno gledao Teletubbiese, Ana se na US Openu opušta u kinu. Četiri pobjede, četiri puta otišla je u kino.

- Gledala sam ’Suicide Squad’, novog Jasona Bournea, zatim ’Sausage Party’, a našao se tu i crtić - ’Finding Dory’. Idem i u ’šoping’ na Petoj aveniji - kaže 18-godišnja senzacija US Opena.

Lova do krova - Ana je za četvrtfinale US Opena zaradila 450 tisuća dolara, a sveukupno prije toga 797,404 dolara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'