Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kad je meč Stipe sa Ngannouom i gdje se ta borba može gledati?

Kad je meč Stipe sa Ngannouom i gdje se ta borba može gledati?

Borba je svakim danom sve bliže, a Stipe Miočić (38, 20-3) će u drugom okršaju protiv Francisa 'Predatora' Ngannoua (34, 20-10) braniti teškaški pojas. Bit će to u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 28. ožujka

And stiiiil, su riječi koje želimo čuti iz usta Brucea Buffera nakon glavne borbe na UFC-u 260! Američko-hrvatski borac Stipe Miočić (38, 20-3 ) branit će pojas teškaškog prvaka protiv dobro mu poznatog protivnika  - Francisa 'Predatora' Ngannoua (34, 15-3)! Prije dvije je godine nakon pet rundi jednoglasnom odlukom slavio Stipe, ali stvari su se od tada promijenile.

Roditelji se rastali, on odrastao s majkom: Skoro je postao profi bejzbolaš, ali zaljubio se u MMA
Roditelji se rastali, on odrastao s majkom: Skoro je postao profi bejzbolaš, ali zaljubio se u MMA

Njegov je protivnik i dalje visok 193 centimetra i teži 117 kilograma pa je vrlo jednostavno shvatiti zašto ga zovu 'Predator'. U posljednja četiri meča, za samo 162 sekunde nokautirao je Curtisa Blaydesa (29, 14-3-1), Caina Velasqueza (38, 14-3), Juniora dos Santosa (37, 21-9) i Jairzinha Rozenstruika (31, 11-2).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ali to nije sve. Kako ga je Stipe taktički nadigrao u prvom meču, Ngannou je odlučio pojačati svoj tim za uzvrat te će uz njega biti prvak velter kategorije Kamaru Usman (33, 18-1) koji bi mu trebao pomoći u hrvačkom dijelu, ali i biti u njegovom kutu za vrijeme meča. Pojas teškaškog prvaka je na cijeni.

FILE PHOTO: Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum

Stipe je u trilogiji protiv Daniela Cormiera (42, 22-3-1) dokazao da je najbolji teškaš ikad, a sad je na redu novi meč protiv 'Predatora'. Nakon što je UFC dugo krio tko će biti sljedeći Stipin protivnik, objavili su kako će vatrogasac braniti pojas na priredbi 'UFC 260', a pobjednik tog meča trebao bi biti idući protivnik Jona 'Bonesa' Jonesa (33, 26-1-1) koji čeka debi među teškašima.

Od beskućnika iz Kameruna do napada na teškašku titulu: Tko je novi prvak Francis Ngannou?
Od beskućnika iz Kameruna do napada na teškašku titulu: Tko je novi prvak Francis Ngannou?

No, Stipe se ne plaši. Kao i protiv DC-a, meč će se održati u lasvegaškom APEX centru gdje je oktogon nešto manjih dimenzija, ali trebalo bi to ovaj put odgovarati Miočiću jer je sad bolji hrvač od protivnika. Na priredbi UFC 260 trebalo je biti još borbi za pojas, ali Alexander Volkanovski (32, 22-1)  je zbog pozitivnog COVID testa morao odustati od borbe protiv Briana Ortege (30, 15-1-1) za titulu perolake kategorije.

MMA: UFC 249-Ngannou vs Rozenstruik

Glavni dio priredbe počinje u nedjelju, 28. ožujka, od 4 sata ujutro uz izravan prijenos na portalu gol.hr, a repriza spomenutog spektakla na rasporedu je istog dana u večernjim satima u programu Nove TV.