Obavijesti

Sport

Komentari 98

'Mario, popni se na kat i traži od Tate promjene u HNS-u...'

'Mario, popni se na kat i traži od Tate promjene u HNS-u...'
1

Jako je teško napraviti prepoznatljivost kod neuravnotežene momčadi koja pati na psihološkom planu. Nikad nije bilo teže nositi dres i biti trener Hajduka, rekao je Joško Jeličić

VIDEO

Joško Jeličić, stručni komentator HRT-a, gostovao je u emisiji Stadion gdje je analizirao proteklo kolo HNL-a. Na početku se osvrnuo na utakmicu Hajduka i Osijeka na Poljudu koja je završila remijem (1-1).

- Malo kvalitete, prevelik respekt Osječana prema Poljudu i Hajduku. S druge strane, manjak samopouzdanja i strah nogometaša Hajduka. To je determiniralo ovu utakmicu - kazao je Jeličić i dodao:

- Osijek ima tako selektiranu momčad da im odgovara tranzicijska igra protiv protivnika kao što je Hajduk. Iznenadilo me što nisu ništa napravili u zadnjoj trećini pored Bočkaja, Grezde i Bobana. Čak i u drugom poluvremenu, kad je Kopić preuzeo rizik i zaigrao s četiri napadača.

'Kad je Torcida počela navijati, igračima su se odsjekle noge'

- Ne želim pravdati Kopića, ali jako je teško napraviti prepoznatljivost kod neuravnotežene momčadi koja pati na psihološkom planu. Nikad nije bilo teže nositi dres i biti trener Hajduka. Kad je Torcida počela navijati, igračima su se odsjekle noge. To je strah od pogreške i ne želi se preuzeti odgovornost. Strah pobjeđuje.

Osvrnuo se Jeličić i na neke situacije u kojima su hajdukovci loše reagirali.

- Memolla je iskočio, ne samo kvalitetom (u negativnom smislu, op.a.), nego i u psihološkom aspektu. On uopće nema povratni trk nakon krivog dodavanja. Znamo da nije mekan u primanju, on cijelo vrijeme šeta i ne pokušava reagirati, jednostavno je izvan utakmice. Jako je teško raditi onda treneru da ti bokovi igraju visoko kad imaš ovakve reakcije. Moraš onda raditi nekakve akrobacije i bit će zanimljivo vidjet što će momčad Hajduka dati u Osijeku. Mislim da im više odgovara utakmica u gostima nego kući.

- Borja López ima otvorena dva igrača, a on nabija balon koji je lak plijen za obranu Osijeka. Igrači su u takvim situacijama bježali od odgovornosti.

- Osijek je najčešće loše prolazio na Poljudu, naravno da će biti goropadniji pred svojim navijačima. Ali ne vjerujem da će nešto mijenjati u igri. Jako je važno kako će se Hajduk pripremiti, nadam se da će Nižić biti spreman jer je jako važan kao kapetan u psihološkom aspektu. Osijek ima širinu kadra.

'Rijeka plaća danak širini koju nema'

Rijeka je, nakon pet utakmica bez pobjede u nizu u HNL-u, konačno našla žrtvu u Cibaliji, gdje je slavila 2-1 i izbila na drugo mjesto.

- Jako mi je žao Rijeke, pokazali su u Europskoj ligi da su konkurentni s europskim nogometom. Platili su danak širini koju nisu imali ili koristili, odnosno, činjenici da su vitalni igrači otišli uoči tih ogleda. Jasno je da su pali fizički u spremi i to je očito, pogotovo u zadnjim utakmicama.

- U Vinkovcima su odigrali sjajnih pola sata, pravi pressing po oduzetoj lopti, posebno izvedba Gorgona koji je bio prozivan prije. Oduševio me u ovoj utakmici - rekao je Jeličić.

'Nisam vidio tečnost u igri Dinama'

Dinamo je odigrao samo 1-1 kod "fenjeraša" Rudeša u Kranjčevićevoj.

- Jako mi je žao svih aktera ovakvih utakmica i situacije s infrastrukturom. Teško je doći do tečnosti igre. Ja nisam vidio kvalitetu o kojoj priča trener Dinama. Osim ovog nepravedno poništenog gola, nisam vidio tu tečnost. To je Dinamo koji u ovakvim utakmicama inače pobjeđuje.

- Dinamu fali vrijednost u strancima koji će preuzeti odgovornost kada mladi odrastaju. Ako se ne počnu na vrijeme pripremati za ono što ih čeka na ljeto, bojim se da će biti prolaznici kao i ove godine.

'Dinamo ima 12 bodova prednosti jer igra s drugom momčadi'

Za kraj je "Jela Strijela" prokomentirao izjave Dinamova trenera Marija Cvitanovića nakon utakmice.

- Jako mi je simpatična izjava Marija Cvitanovića nakon utakmice da je Dinamo zaštićen, razumijem ga. Ali, da bi imao kredibilitet, mora biti vjerodostojan. Nikad nisam čuo da je rekao da je njegov igrač zabio iz zaleđa ili slično, dakle ima selektivno pamćenje. Ako ćemo pričati o transparentnosti, svaku sezonu počinju s 12 bodova prednosti jer njihova druga momčad igra s njima. Rudeš se po bodovnom učinku u utakmicama s Dinamom izjednačio s Lokomotivom, a ima 25 utakmica manje. Ako pričamo o centralizaciji i tramvajizaciji nogometa, oni imaju šest utakmica u Zagrebu zajedno u ovom periodu. Mario nije zadovoljan suđenjem i infrastrukturom. Ako je to problem, neka se nakon treninga popne na kat, ode kod Tate i zatraži promjene u HNS-u. Vrlo jednostavno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz