Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol

Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol

Legendarni Maradona je Lijepu našu posjetio nekoliko puta, a u lipnju 2005. godine je u Novom Vinodolskom od Gorana Ivaniševića učio igrati tenis, a njega je podučavao nogometu...

VIDEO

Nažalost, dogodilo se ono čega su se mnogi pribojavali. Svijet je u teškoj i bolnoj 2020. godini ostao bez ogromne legende. Veliki Diego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posljedica srčanog udara.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Diego Maradona

Prije samo mjesec dana proslavio je rođendan. Nije to bilo u njegovu stilu, bio je u samoizolaciji jer je jedan od njegovih tjelohranitelja bio pozitivan na korona virus pa nije mogao slaviti onako kako je on to znao. Ali posljednji intervju je bio baš u njegovu stilu.

- Sanjam da mogu zabiti još jedan gol protiv Engleza, ovaj put desnom rukom - rekao je u razgovoru za France Football.

POGLEDAJTE VIDEO: Maradona se 2014. potukao u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

MARADONA JE VOLIO HRVATSKU 01:18

Nažalost, to su bile posljednje riječi ovog genijalca. Nekoliko dana poslije završio je u bolnici zbog krvarenja na mozgu, podvrgnut je hitnoj operaciji, strahovalo se za njegov život, ali njegov liječnik je sve obradovao riječima kako je sve u redu.

NOVI_CLASSIC 2005

I legendarnog su Argentinca pustili na kućnu njegu, izgledalo je da sve ide nabolje, a govorilo se kako će krenuti na liječenje od alkohola te život sklon porocima dovesti u red. No, to se nije dogodilo jer je deset dana nakon što je otpušten iz bolnice preminuo kod kuće od posljedica srčanog udara.

Pamtit ćemo ga po nogometnoj genijalnosti i veličini te po osebujnom načinu života. Živio je raskalašeno, obožavao je partijati i putovati, a vrlo draga mu destinacija bila je i Hrvatska. Lijepu našu posjetio je nekoliko puta, a 9. lipnja 2005. godine je u Novom Vinodolskom od Gorana Ivaniševića učio igrati tenis, a njega je podučavao nogometu.

Ivanišević je prvo igrao na nogometnom terenu u istoj momčadi s "Malim zelenim". Razmijenio je nekoliko dodavanja, ali na njegovo dodavanje ipak nije uspio zabiti. Vodio ih je Ćiro Blažević (85).

Radilo se o humanitarnoj utakmici za dom za nezbrinutu djecu "Braća Mažuranić" u Novom Vinodolskom. Uz njih dvojicu, u momčadi zelenih nastupili su i Davor Šuker, Boba Živojinović i Gilad Bloom, a na suprotnoj strani bili su Zvone Boban, Giovanni Rosso, Thomas Muster, Cedric Pioline i Andrea Gudenzi koje je vodio tadašnji trener Rijeke Elvis Scoria.

Boban je majstorijama potpuno zasjenio Maradonu, a Ćiro je ispalio:

- Čini mi se da nema milosti. Ne zna kad je susret prijateljski...

NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005

Dan poslije Goran je uzvratio gostoprimstvo na teniskom terenu, na kojem su u turniru legendi zaigrale i druge legende poput Johna McEnroea i Mustera, ne i ozlijeđenog Borisa Beckera, koji je ipak sudio jedno poluvrijeme u nogometnoj utakmici.

Maradona i Ivanišević odigrali su kratku partiju. Bila je to 20-minutna razmjena udaraca, tek toliko da Argentinac osjeti kako je to stajati nasuprot wimbledonskog pobjednika.

Za dvojicu velikana, ljudi koje su ostavile neizbrisiv drag u svijetu sporta, bili su to istinski užici i čast.

- Drago mi je da sam ponovno u Hrvatskoj. Želim se ovdje zabaviti, igrati nogomet i tenis. Malo me boli koljeno, ali izdržat ću - govorio je Maradona.

NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005

- Sjećam se utakmice protiv Šukera, mog prijatelja iz Seville, i Bobana, obojice velikih igrača i velikih ljudi. Kad sam bio u Hrvatskoj, sjećam se da sam bio na grobu velikog košarkaša Dražena Petrovića. Volio bih vidjeti i njegovu obitelj jer je bio izniman sportaš. Zamislite, on je u Realu u jednoj utakmici finala Kupa prvaka zabio 62 poena. To je bilo sjajno - dodao je.

- Ivanišević? On je moj teniski idol. Takav servis, takva snaga - pričao je Maradona.

Goran je na veteranskom turniru tijesno pobijedio McEnroea u produženom tie-breaku trećeg seta, a u finalu je izgubio od Francuza Cedrica Piolinea. Bili su to dani kad su Hrvatska i Novi Vinodolski bili u žiži svjetske sportske javnosti.

NOVI_CLASSIC 2005 NOVI_CLASSIC 2005
NOVI_CLASSIC 2005
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom