Obavijesti

Sport

Komentari 140

Kada se Livaja vraća na teren? 'Ne želimo ništa riskirati s njim'

Kada se Livaja vraća na teren? 'Ne želimo ništa riskirati s njim'

Zdravstveni bilten se pomalo poboljšava. Danas bi se treningu trebao priključiti Marko Livaja, polako ćemo ga vraćati u trenažni proces, rekao je pomoćni trener Hajduka uoči Rudeša

VIDEO

Igrala se 54. minuta derbija. Marko Livaja šepajući je uz pomoć fizioterapeuta izašao iz igre i žalio se na bol u koljenu, a taj trenutak simbolično je prikazao krah Hajdukovih ambicija za ovu sezonu. Bez najboljeg igrača kola su krenula niz brdo.

Pokretanje videa...

Sažetak Slaven Belupo - Hajduk 01:21

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Bilo je to 30. ožujka. Utakmica u kojoj su Splićani mogli ostati u utrci za titulu, ali izgubili su od Dinama 1-0 i stavili se u tešku poziciju, a nakon poraza od Rijeke i Osijeka bilo je jasno kako će se već sada okrenuti novoj sezoni. Livaja je propustio oba susreta, kao i onaj novi bolni poraz od 'modrih' u polufinalu Kupa (1-0) nakon čega su huligani utrčali u travnjak. 

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Na Poljudu se nisu oglašavali o Livajinoj ozljedi niti je bilo jasno iskomunicirano kada bi se trebao vratiti na travnjak. Propustio je četiri utakmice, vrlo vjerojatno je i Rudeš, no najbitnija vijest za hajdukovce je kako je konačno počeo trenirati s ostatkom momčadi. To bi značilo kako je ozljeda iza njega i kako bi mogao zaigrati do kraja sezone.

- Trebalo nam je nešto duže za oporavak nakon dugog puta iz Koprivnice. Protiv Rudeša želimo ponovno krenuti jako i agresivno od prve minute. Zdravstveni bilten se pomalo poboljšava. Danas bi se treningu trebao priključiti Marko Livaja, polako ćemo ga vraćati u trenažni proces, ne želimo ništa riskirati. Nadam se da će do utakmice zdravstveni bilten biti još i bolji - rekao je pomoćni trener Goran Milović.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Što se tiče učinka, ovo je sezona za zaborav i za Marka Livaju. Najbolji igrač Splićana imao je problema s ozljedama kao nikad ranije, propustio je šest utakmica, ali kada je i igrao nije bio na razini ranijih sezona. Zabio je deset golova, što je za njegove standarde vrlo malo. Praktički od svog dolaska prije tri godine vukao je momčad i na njegovim leđima 'bili' su do pretposljednjeg kola bili u igri za naslov. Prošle sezone zabio je 19, sezonu ranije 27. Puno toga ovisilo je o njemu, a to je očito ostavilo traga, tijelo je izraubano i ozljede sve češće.

Hajduk nije isti bez njega, što se jasno vidjelo ove sezone. Kada njemu ne ide, pati i cijela momčad. Ako bude spreman i u formi sljedeće sezone, tada će i snovi o trofejima biti realniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti