Sport

Komentari 4

Kahlina ipak odlazi iz Gorice!

Kahlina ipak odlazi iz Gorice!

Gorica će dobiti odštetu od milijun eura, posao se trebao završiti još na početku zimskog prijelaznog roka, ali tada su došle komplikacije. Sad je ipak sve riješeno i Kristijan odlazi u Bugarsku

Kristijan Kahlina (28) odlazi iz Gorice. Čovjek koji je postavio rekord u povijesti HNL-a po broju uzastopnih utakmica, nanizao je 151 bez da je ijednu preskočio zbog ozljede, bolesti ili kartona, pred potpisom je ugovora za bugarski Ludogorec.

Doznali smo da bi Gorica sa svim bonusima trebala dobiti i do milijun eura odštete, a sad odlazi na posudbu, s tim da će ga Bugari moći otkupiti na ljeto.

Vijest o odlasku kasnije su potvrdili i Goričani putem društvenih mreža i službenog priopćenja.

- Tjedan dana prije nešto što će se navršiti njegove točno četiri i pol godine u goričkom dresu, Kristijan Kahlina napušta redove HNK Gorice. Dugogodišnja "jedinica" našega kluba u nastavku karijere bit će član bugarskog Ludogoreca, u kojem će ponovno surađivati s našim bivšim trenerom Valdasom Dambrauskasom. Kahlina u Ludogorec odlazi na posudbu do kraja ove sezone, nakon čega će njegov novi klub imati pravo otkupa njegova ugovora. Iznos odštete, zajedno s bonusima, u tom bi slučaju bio oko milijun eura - stoji u priopćenju kluba.

Odakle taj obrat? Naime, Kahlina je u Ludogorec trebao otići još na početku zimskog prijelaznog roka, došli su ga gledati na derbi s Hajdukom, kada je bio odličan i čak zadnjih 15 minuta branio sa slomljenim prstom! No, umjesto s njim, Bugari su se dogovorili s trenerom Valdasom Dambrauskasom!

Pregovori su se zakomplicirali, Ludogorec je ubrzo doveo drugoga golmana, Padta iz nizozemskog Groningena. No, taj je nakon svega nekoliko dana otišao i ostavio klub u problemu.

Opet su se Bugari obratili Gorici, svakako je i trener Dambrauskas bio za to, a čelnici treće momčadi HNL-a procijenili su da je ponuda i trenutak za transfer dobar.

Ivan Banić, koji je dočekao šansu zbog Kahlinine ozljede, brani odlično, odšteta je dobra, a Kahlina hvata zadnji vlak za bolju zaradu.

Najčitaniji članci