Obavijesti

Sport

Komentari 81

Kakav borac! Nadalu otac pokazivao da preda, Rafa ga ignorirao pa se čudesno vratio

Kakav borac! Nadalu otac pokazivao da preda, Rafa ga ignorirao pa se čudesno vratio
6

Moje je tijelo u redu, ali abdomen baš i nije. Morao sam mijenjati način serviranja, razmišljao sam u jednom trenutku da predam, ali energija me povukla, rekao je Nadal nakon četiri sata i 20 minuta tenisa protiv Fritza

VIDEO

Veliki Španjolac Rafael Nadal ostao je u igri za osvajanje kalendarskog Grand Slama zahvaljujući velikom preokretu s 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4) protiv Amerikanca Taylora Fritza u četvrtfinalu Wimbledona nakon četiri sata i 20 minuta igre.

Nadal, koji je ranije ove godine slavio na Australian Openu i Roland Garrosu, u srijedu se osim protiv Fritza borio i protiv svojih ozljeda, ali je uspio pronaći put do pobjede iako je zaostajao sa 0-1 i 1-2 u setovima. Osim ozljede stopala, koja ga muči od početka turnira, Nadal je tražio i liječničku pomoć zbog ozljede abdomena, no nije se predavao te je na kraju ostvario veliki preokret.

Štoviše, tijekom drugog seta Nadalov otac s tribina je sugerirao svom sinu da preda, ali on ga nije poslušao...

- Kako sam ovo uspio? Iskreno, ne znam. Uživao sam igrati ovakav meč, hvala publici na podršci - rekao je Nadal nakon pobjede.

- Moje je tijelo u redu, ali abdomen baš i nije. Morao sam mijenjati način serviranja, razmišljao sam u jednom trenutku da predam, ali energija me povukla.

Wimbledon Wimbledon

Nadal će u polufinalu u petak igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa koji je ranije u četvrtfinalu svladao Čileanca Cristiana Garina sa 6-4, 6-3, 7-6 (5). Za 27-godišnjeg kontroverznog Australca ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, po prvi je put stigao u polufinale nekog Grand Slam turnira, nakon što je u Wimbledonu 2014. i na Australian Openu 2015. zaustavljan u četvrtfinalima.

- Nadam se da ću biti spreman, to je prva stvar. Nick je sjajan igrač, posebno na travi - najavio je Nadal polufinali spektakl.

Wimbledon, četvrtfinale:

Nick Kyrgios (Aus) - Cristian Garin (Čile) 6-4, 6-3, 7-6 (5)

Rafael Nadal (Špa/2) - Taylor Fritz (SAD/11) 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu