Obavijesti

Sport

Komentari 32

Kakav debi! Rashford je s dva gola izvukao United iz ponora

Kakav debi! Rashford je s dva gola izvukao United iz ponora
1

PET HRVATA MEĐU 16 Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Dario Krešić, Darijo Srna i Eduardo da Silva nastavljaju se boriti za trofej Europske lige. No priča večeri fantastičan je debi Marcusa Rashforda

VIDEO

Nogomet je večeras ispisao novu nevjerojatnu priču. Klinac koji je skupljao iskustvo na klupi Manchester Uniteda kao 18-godišnjak spletom okolnosti, ozljedom Anthonyja Martiala, dobio je šansu debitirati na Old Traffordu. I pokrenuo "crvene vragove".

Marcus Rashford čovjek je kojega večeras slave crveni iz Manchestera. Mladi napadač zabio je dva gola Midtjyllandu i pokrenuo preokret engleske momčadi za osminu finala Europske lige (5-1). Danci su bili na rubu velike senzacije, ali nisu izdržali. Poveli su gosti golom Pionea Sista i prouzročili novi hladan šut za navijače Uniteda.

No u život ih je vratio Nikolaj Bodurov. Sjećate ga se? Bugarski stoper zabio je autogol u pobjedi hrvatske reprezentacije u Sofiji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Sada je učinio isto. Pospremio je loptu u svoju mrežu u 32. minuti. A tek je ove zime stigao u Midtjylland.

Juan Mata mogao je u 43. minuti vratiti stvari na početak, ali nije realizirao penal za United. No iskupio se u 63. minuti. Asistirao je mladom Rashfordu za preokret, a 12 minuta potom Rashford je zabio još jedan, ključni gol za domaće. Četvrti gol zabio je Ander Herrera iz penala u 87. minuti, André Rømer zaradio je drugi žuti karton u samom finišu, a Memphis Depay postavio je konačnih 2-1 u 90. minuti.

Osim Manchester Uniteda, dalje je prošao i drugi engleski predstavnik Tottenham koji je na White Hart Laneu pobijedio Fiorentinu 3-0 (4-1 ukupno). Nikola Kalinić za "viole" je igrao svih 90, a Milan Badelj izašao je iz igre osam minuta prije kraja.

Neće po dobru večer pamtiti ni Ivan Strinić, čiji je Napoli remizirao s Villarrealom 1-1 i, zbog poraza u prvoj utakmici 1-0, ispao iz natjecanja. Hrvatski lijevi bek igrao je do 64. minute. Europska liga završila je i za Vedrana Ćorluku koji je u povratničkoj utakmici za Lokomotiv nakon suspenzije odigrao svih 90 minuta u remiju s Fenerbahčeom u Moskvi 1-1. Turci su zbog pobjede 2-0 u prvoj utakmici u Istanbulu izborili osminu finala.

Odličnu večer engleskih klubova u Europi otvorio je Liverpool tijesnom pobjedom nad Augsburgom na Anfieldu (1-0) zahvaljujući golu Jamesa Milnera iz penala već u petoj minuti. Dejan Lovren zbog bolesti nije bio u konkurenciji za nastup za "redse".

Lovrenu će se u osmini finala od hrvatskih nogometaša pridružiti i Dario Krešić te Tin Jedvaj, čiji je Bayer u Leverkusenu pobijedio Sporting 3-1 (4-1 ukupno). Krešić je ostao na klupi za pričuve, dok je Tin na poziciji desnog beka odradio svih 90 minuta, baš kao i Darijo Srna koji je kao kapetan predvodio Šahtar do neočekivano uvjerljive pobjede 3-0 kod Schalkea i zaradio odlične ocjene. Eduardo da Silva ušao je u igru u 80. minuti.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti prolazak Lazija protiv Galatasaraya u Rimu rezultatom 3-1 (4-2 ukupno) te Borussije Dortmund kod Porta s 1-0 (3-0 ukupno). Branitelj naslova Sevilla prošla je dalje unatoč porazu kod Moldea 1-0 zbog pobjede 3-0 u prvoj utakmici osmine finala. Valencia je s ukupnih 10-0, nakon nova četiri komada u Beču, izbacila Rapid. Anderlecht je nakon produžetaka izbacio Olympiakos u Pireju 3-1 (4-2 ukupno).

Ždrijeb osmine finala na rasporedu je u petak u Nyonu.

Europska liga, 1/16 finala, uzvrati:

  • Braga - Sion 2-2 (ukupno 4-3)
  • Lokomotiv Moskva - Fenerbahče 1-1 (0-3)
  • Rapid Beč - Valencia 0-4 (0-10)
  • Krasnodar - Sparta Prag 0-3 (0-4)
  • Liverpool - Augsburg 1-0 (1-0)
  • Schalke - Šahtar 0-3 (0-3)
  • Bayer Leverkusen - Sporting 3-1 (4-1)
  • Athletic Bilbao - Marseille 1-1 (2-1)
  • Lazio - Galatasaray 3-1 (4-2)
  • Porto - Borussia Dortmund 0-1 (0-3)
  • Tottenham - Fiorentina 3-0 (4-1)
  • Manchester United - Midtjylland 5-1 (6-3)
  • Napoli - Villarreal 1-1 (1-2)
  • Basel - Saint-Étienne 2-1 (4-4)
  • Molde - Sevilla 1-0 (1-3)
  • Olympiakos - Anderlecht 1-3* (2-4) produžeci
     
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija