Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kakav debi splitske senzacije: Ajduković u 1/8 finala Umaga

Kakav debi splitske senzacije: Ajduković u 1/8 finala Umaga

Puno mi znači što me Goran došao gledati, rekao je mladi hrvatski tenisač Duje Ajduković koji je u prvom nastupu na ATP touru pobijedio argentinskog kvalifikanta Andrecu Collarinija

U prvom nastupu u glavnom ždrijebu na ATP touru 20-godišnji Splićanin Duje Ajduković (ATP - 275.) pobijedio je 29-godišnjeg Argentinca (ATP - 210.) Andreu Collarinija sa 6-3, 6-2 za 74 minute i plasirao se u drugo kolo umaškog Plava Laguna Croatia Opena. 

- Super, prva ATP pobjeda, pred mojim ljudima. Ne u mom gradu, ali pred mojim ljudima, Hrvatima. Lijepo je, definitivno posebno - izjavio je Ajduković na konferenciji za medije nakon pobjede koja još po nečemu bila posebna, jer je ostvarena na stadionu koji nosi ime njegovog slavnog sugrađanina Gorana Ivaniševića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Ne samo što je njegov stadion nego je i on došao gledati. To definitivno nešto znači.

Ime suparnika doznao je tek sinoć oko ponoći, kad je Collarini završio svoj kvalifikacijski meč.

- Nisam ga znao puno otprije, tako da nisam imao neku posebnu reakciju na ždrijeb, bio sam neutralan.

Sličnog je raspoloženja Ajduković i nakon uvjerljive pobjede - prilično ravnodušan.

- Za samopouzdanje mi ne znači pretjerano puno. Nije da nisam već pobjeđivao igrače koji su rangirani kao on.

Svojim nastupom je, ipak, zadovoljan, iako je u oba seta upao u zaostatak jednog 'breaka', ali je s dva niza, od pet gemova u prvom te šest u drugom setu, došao do uvjerljive pobjede.

- Dobro je bilo, udarao sam čisto s obje strane. Ušao sam loše, jedan loš servis-gem i onda si odmah u zaostatku. Kad sam vratio 'break' stvari su se posložile - zaključio je Ajduković koji će u drugom kolu igrati protiv prvog nositelja umaškog turnira, Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa (ATP - 43.).