Sport

Komentari 20

Kakav lik: Izbornik Kostarike je dao otkaz jer mu je predosadno

Kakav lik: Izbornik Kostarike je dao otkaz jer mu je predosadno

Ponekad mislim da sam na odmoru. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i "ubijam" se gledajući filmove i igre. To nisam ja, kaže Gustavo Matosaas

Urugvajac Gustavo Matosas dao je ostavku na dužnost izbornika nogometne reprezentacije Kostarike, obrazlažući svoju odluku riječima da mu je to dosadan posao. 

- Nisam znao da je biti izbornik tako dosadan posao - rekao je Matosas na konferenciji za novinare na kojoj je bio i predsjednik Nogometnog saveza Kostarike Rodolfo Villalobosa

Bivši trener Peñarola, Malage, San Lorenza, Racing Cluiba, Sao Pauloa, Lleide, Valladolida, Atletico Paranaensea kazao je kako se ne osjeća produktivnim kao izbornik.

- Teško je voditi momčad u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad mislim da sam na odmoru. S igračima sam jedan tjedan svaka dva mjeseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i "ubijam" se gledajući filmove i igre. To nisam ja - pojasnio je Matosas.

Na klupi Kostarike proveo je 11 mjeseci i nije uspio proći grupnu fazu na nedavno održanom Gold cupu. Namjerava još sutra voditi Kostariku protiv Urugvaja i onda završiti posao izbornika Kostarike.

Pod 52-godišnjim Matosasom Kostarika je pobijedila u tri od osam utakmica, uključujući i iznenađujući poraz od Haitija u grupi na Gold Cupu. Istovremeno su se pojavile glasine da preuzima meksički Atletico San Luis.

(jt)