Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kakav start sezone: Ricciardo i Magnussen novi su junaci F1

Kakav start sezone: Ricciardo i Magnussen novi su junaci F1
6

Kevin Magnussen (21) bio je drugi, ostvario je bolji debitantski nastup od Hamiltona iz 2007. Daniel Ricciardo (24) vozio je izvrsno, ali mu je na kraju postolje oduzeto...

VIDEO

Nova pravila, sporiji bolidi, čudan zvuk motora, manje goriva, ali i dolazak “klinaca”. Pobjeda Rosberga i mladih snaga, rezime je to otvaranja uzbudljive sezone u Formuli 1. 

Radikalni rezovi, možda i najveći u posljednjih nekoliko desetljeća, podijelili su navijače diljem planeta. Jedni viču: “Bernie, vrati stara pravila, a ove kosilice gurni u Formulu 3”, drugi su pak oduševljeni novotarijama. No oba tabora jedinstvena su u pogledu novih faca. Osvježenja.

Daniel Ricciardo, 24-godišnji Australac koji je u Red Bull upao kao zamjena za umirovljenog Marka Webbera, oduševio je na domaćoj stazi. Očekivao se Sebastian Vettel, međutim njegov kolega iz momčadi od početka treninga u Australiji ostvario je bolji dojam.

- S obzirom na očajne rezultate uoči starta sezone, bio bih potpisao osvajanje i jednog boda - rekao je presretni 24-godišnji Daniel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova sreća ipak nije dugo potrajala, na kraju je ostao bez ijednog boda. Nekoliko sati nakon utrke diskvalificirali su ga zbog prekomjerne potrošnje goriva. 


Zvijezda utrke u Melbourneu je i Kevin Magnussen, prvi Danac u povijesti na postolju u Formuli 1. Prvi je koji je u debitantskom nastupu završio na postolju od Lewisa Hamiltona iz 2007. godine, koji je u svom debiju za McLaren u Australiji 2007. također bio treći.

- Ne mogu vjerovati. Drugo mjesto za mene je kao pobjeda. Nisam mogao tražiti više u debiju - rekao je 21-godišnjak koji vozi za Mclaren-Mercedes i dodao:

- Bolid je bio baš pravi. Onakav kakav sam očekivao.

Tri godine stariji Valtteri Bottas također je jedan od onih koji dolaze. Finac, koji je prošle godine debitirao u Formuli 1, možda je ostavio i najbolji dojam na Velikoj nagradi Australije. Od 15. mjesta uspinjao se prema gore, a iako je morao u boks zato što mu je pukla desna guma jer je u jednom trenutku dotaknuo zid, na kraju se ipak nekako dočepao petog mjesta.

- Luda utrka. A takva će, čini se, biti i sezona - izjavio je vozač iz Nastole.

Vettel, Hamilton, Alonso? Nikome nisu nedostajali na pobjedničkom postolju. Vettel je pomalo i dosadio nakon četiri uzastopna naslova, kako pišu navijači, a lošiji bolidi Red Bulla i Ferrarija jamče velika uzbuđenja u novoj, drukčijoj sezoni. Prilika je to za Mercedes, ali i neke druge klince da skrenu pozornost...

Kasno je startao

Daniel Ricciardo tek je s devet godina vozio karting. U početku nije bio oduševljen, ali s obzirom na to da je bio talentiran, odlučio je da neće usporedno trenirati i ragbi.

Već je nadmašio oca

Kevin Magnussen nadmašio je oca Jana, koji je u devedesetima također vozio Forumulu 1, ali i čuveni Le Mans. Jan je u karijeri osvojio samo jedan bod u Formuli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu