Obavijesti

Sport

Komentari 111

Kako je Červar vodio utakmicu: Zašto to radiš? Musa, gdje si?!

Kako je Červar vodio utakmicu: Zašto to radiš? Musa, gdje si?!
1

Širio je ruke, gledao u pod, šetao po liniji... i urlao na igrače! Musa, Slišković, Stepančić... dobili su 'motivacijsku porciju' za vrijeme utakmice s Brazilom. Nije pomoglo...

VIDEO

Zašto to radiš, ma samo digni ruke. Ne može ti Brazilac ništa, baš ništa, grmio je Lino Červar na Ivana Sliškovića.

Bila je tek 16. minuta, a Lino je već izgubio i glas i tonu živaca. Slišković mu je isključenjem samo dao povod da poludi. Još jednom u teškoj noći u Kölnu u kojoj je Hrvatska izgubila od Brazila 29-26. Zbog čega hrvatski rukometaši možda neće na Olimpijske igre u Tokio.

A kad je Brazil odmah potom i dao gol, Červar se samo okrenuo prema Sliškoviću. Uz onaj pogled: 'Evo što si napravio'.

Nervozno je šetao po crti u prvom poluvremenu pokušavajući dovesti svoje igrače u red.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Musa, gdje si, pa to je tvoja lopta, ti je moraš pokupiti - gubio je glasnice na Musu, koji nije pokupio odbijanac nakon obrane Šege, nego je Ponciano uzeo loptu i zabio.

Lino je u 17. minuti bio na rubu. Primio se za glavu i nervozno gledao u pod. S napadom sedam na šest nije pogodio. Bez Šege na golu, Brazilci su se poigravali s nama. Zabili su nam osam komada na prazan gol. Osam!

- Igrali su duboku obranu, i morao sam probati sa sedam na šest. Ma, nije to bio problem, imali smo jako puno problema i sa igrom šest na šest. Davali smo im loptu u ruke. Loše smo igrali obranu, i 6-0 i 5-1 - objasnio je hrvatski izbornik, koji je jedva nalazio riječi za ono što se dogodilo.

Pokretanje videa...

'Kauboji' nakon poraza od Brazila 20:39

- Baš smo podbacili, previše smo zicera promašili, igrali smo lošu obranu... - govorio je Červar tihim glasom, netipičnim za njega.

Pred kraj utakmice, vratila mu se boja lice. Kad je Horvat zabio za minus dva osam minuta prije završetka, okrenuo se Červar prema Voriju s velikom vjerom da će se potpuni preokret zaista dogoditi.

- Imamo ih, sad su naši - rekao je Lino.

Nije se dogodilo, a vjerojatno nismo ni zaslužili da dobijemo Brazilce.

- Šteta, kad smo došli na minus jedan, Brazilci su nam zabili onaj sretni gol kroz noge. Ma, bili su bolji, fizički su vrlo jaki i baš su nas nadskakali. Žao mi je, pobjedom protiv Brazila mogli smo izboriti nastup na Olimpijskim igrama, no sad smo i to ugrozili- rekao je Červar.

Nakon pobjede protiv Španjolske, Lino je pričao o dvije stvari: 'Na muci se poznaju junaci' i 'Mi uvijek sve moramo na teži način'.
Upravo to slijedi u iduće dvije utakmice. Njemačka i Francuska. Teže ne može, no zato se u takvim susretima širom otvaraju vrata junacima. Lino će ih i trebati

- Neće biti lako, nemamo izrazite šutere te se mučimo za svaki gol. Da, ne može biti teže, ali, nećemo se predati. Od Njemčake i Francuske ćemo morati biti i dvostuko bolji da ih pobjedimo. Njemačka u ponedjeljak? Ne zanimaju me priče o suđeđenju i hoće li oni imati poguranac, na to ne mogu utjecati. Važno je samo da ih zadržimo na malom broju golova.

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio