Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kako je Cikatić izbombardirao Nizozemca za novi europski naslov: Pet puta ga je rušio

Kako je Cikatić izbombardirao Nizozemca za novi europski naslov: Pet puta ga je rušio

Tog 16. rujna 1984. godine Cikatić se borio protiv Nizozemca Oosterbaana u Amsterdamu za titulu europskog prvaka u tajlandskom boksu. A Nizozemac se i dan danas pita kako je preživio cijeli meč...

VIDEO

Godina je ovo u kojoj nas je, u 66. godini, prerano napustio legendarni hrvatski borac Branko Cikatić, a po želji njegove obitelji 24sata nastavljaju objavljivati dosad javnosti nedostupne snimke njegovih sjajnih mečeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Nizozemac nije imao šanse protiv Cikatića

Pokretanje videa...

Kako je Cikatić postao europski prvak 09:15

 

Samo godinu dana nakon poraza od Vjekoslava Šafranića u krcatom Domu sportova, Cikatić se pripremao za boj na titulu europskog prvaka u tajlandskom boksu. Legendarni Šafranić mu je tada nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, a hrvatski tigar je bio motiviraniji nego ikad.

Tog 16. rujna 1984. godine borio se protiv Nizozemca Jana Oosterbaana u Amsterdamu za titulu europskog prvaka u tajlandskom boksu. A Nizozemski borac se i dan danas pita kako je uspio izdržati cijeli meč s Brankom u ringu i preživjeti. Uništavao je Cikatić Nizozemca low i middle kickovima, koljenima te ga čak pet puta slao na pod, a prvi put u prvoj rundi. Letjeli su šake boli prema Nizozemcu koji je teturao po ringu, sudac je svako malo dolazio provjeravati ga, a na kraju meča je ozbiljno krvario. 

Hrvatski borac je tada bio poznat po nevjerojatnoj snazi, a i u samoj snimci možete vidjeti da u nijednom trenutku nije stao. Konstantno je pritiskao protivnika, udarci su letjeli na sve strane, ali Nizozemac jednostavno nije htio na pod. Na kraju je Cikatić pobijedio odlukom sudaca i zasluženo osvojio prvi europski naslov u tajlandskom boksu. Bila je to dominacija, prikaz nevjerojatne sile i moći zbog čega je postajao sve popularniji i traženiji u svijetu.

Već sljedeće godine okitio se i europskim naslovom u full kontaktu na splitskim Gripama. Pobijedio je Britanca Tonyja Bristowa te dobio priliku da se bori za  svjetski naslov protiv Amerikanca Dona Wilsona. Englez je u ringu izdržao tri minute u kojima ga je Branko čak četiri puta slao na pod!

- Mislio sam da je čvršći borac s obzirom na to da u 24 prethodna meča nikad nije bio na podu. Ali očito je presudilo to što sam ja bio sjajno spreman.

Bili su to tek prvi naslovi u nizu i uvod u nešto veliko. Bila je to samo uvertira u K1 turnir kojeg je osvojio te već opjevane 1993. godine u Tokiju kada je u finalu nokautirao velikog Ernesta Hoosta. 

Ova i još mnoge Brankove borbe zabilježene su na videokasetama koje su sve do nedavno bile pohranjene i zaboravljene u skladištu, a za njih se nije znalo, no supruga Ivana te Brankova djeca Bruno i Lucija su ih pronašli, digitalizirali i odlučili pokazati njegovim navijačima, kako bi i na ovaj način sačuvali uspomenu na Branka.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani