Obavijesti

Sport

Komentari 43

Kako je Setien napao Messija: Što je, Leo? Ne sviđa ti se što govorim? Znaš gdje su vrata!

Kako je Setien napao Messija: Što je, Leo? Ne sviđa ti se što govorim? Znaš gdje su vrata!

I tko sam onda ja da ga mijenjam? Ako ga svi oko njega prihvaćaju takvoga kakav je, i kako se ponaša godinama. S njim nije lako. Postoji jedno njegovo drugo lice iza ovoga koje se vidi prema vani, kaže Setien...

VIDEO

Mnogi stručnjaci su se začudili kada je na Barcinu klupu sjeo Quique Setien koji je do tada vodio Betis i Las Palmas. Ni iskusniji ni kvalitetniji treneri od njega nisu se mogli nositi s pritiskom koji nosi Barcelona, a nije uspio ni on.

Pokretanje videa...

Rakitićev oproštaj od Barcelone 00:53

Otišao je na najsramotniji način koji može doživjeti neki trener, s porazom od 8-2 od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. No njegova epizoda na Camp Nou je puno ranije završila. 

Barca je Setiena smijenila u kolovozu nakon tog susreta, a španjolski trener je nakon tri mjeseca šutnje odlučio progovoriti za El Pais i otkrio je zbog čega nije uspio ostvariti bolje rezultate na klupi.

Jedan od razloga je, naravno, Leo Messi. On je apsolutni kralj u Barceloni. Odlučuje o onome što se događa na terenu, ali i o onome što se događa u klupskim prostorijama. Jedan je od ljudi kojeg se sve pita, od dovođenja novih igrača pa do angažiranja novih trenera. A kada Leo nije zadovoljan, e onda je Barcelona u problemu. S tim problemom nije se uspio nositi Setien.

- Ja mislim da je Messi najbolji nogometaš u povijesti. Bilo je i puno drugih velikih, veličanstvenih igrača, ali kontinuitet koji je taj dečko imao kroz sve ove godine nije imao nitko drugi. I tko sam onda ja da ga mijenjam? Ako ga svi oko njega prihvaćaju takvoga kakav je, i kako se ponaša godinama - rekao je Setien i objasnio:

- S njim nije lako. Postoji jedno njegovo drugo lice iza ovoga koje se vidi prema vani i teško je nositi se s njim. To je zapravo svojstveno svim velikim sportašima, a to ste dobro mogli vidjeti u dokumentarcu o Michaelu Jordanu (The Last Dance). Jednostavno, vidite stvari koje ne očekujete. On je jako rezerviran, povučen, ali vam na svoj način daje do znanja što želi i kakve stvari moraju biti. Messi ne priča puno.

Bio je to njegov prvi posao u jakom klubu i odmah je dobio najteži zadatak. Trenirati Messija. A s takvim testom su problema imali i puno veći i iskusniji treneri od njega. Argentinac je tip mirne osobe koja sve promatra sa strane, a kada eruptira... Svjestan je svoje veličine i važnosti za Barcelonu, a to je nekada i previše koristio pa bi treneri bili ti koji su izvukli deblji kraj. A Setien je jedan od rijetkih koji se odlučio sukobiti s njim.

Barcelona pod vodstvom Setiena nije osvojila nijedan trofej. U Kupu je ispala od Bilbaa, u Ligi prvaka od Bayerna, a u La Ligi je sama sebi uništila život. Već tada se znalo da je Setien bivši. Katalonci su remizirali sa Celtom Vigom 2-2 nekoliko kola prije kraja prvenstva, a taj remi je izbacio španjolskog trenera iz takta. Setien je urlao po svlačionici i napao pojedince, a to se nije svidjelo Messiju koji se osjetio uvrijeđeno. 

Rekao je tadašnjem treneru da ubuduće bira riječi kada razgovara s momčadi koja je osvojila sve. To je iživciralo Setiena koji mu je uzvratio:

- Ako ti se ne sviđa ono što ja kažem, ovdje su ti vrata.

Argentinac ga je na trenutak zbunjeno gledao, a onda se nasmijao. Znao je da će Setien dobiti otkaz na kraju sezone jer je u klubu vladao kaos. Messi je bio u svađi s Bartomeuom i već je razmišljao o odlasku iz Barce, a prijetio im je i financijski kolaps zbog basnoslovnih plaća koje je predsjednik kluba dijelio igračima kada su klubom tekli med i mlijeko.

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

Setien je i dobio otkaz nakon blamaže od Bayerna u Ligi prvaka i riješio se ogromnog pritiska. A danas sa strane promatra stanje u klubu koje je još gore. Blaugrana nije dovela nijedno zvučno pojačanje jer novca u blagajni skoro da nema, a ni španjolske banke im više ne žele davati kredite. Ni rezultatska situacija nije bajna. Nakon šest u La Ligi se nalaze na tek 12. poziciji s dvije pobjede, dva remija i dva poraza. 

Poražavajuća statistika za klub koji je tijekom povijesti dominirao u baš svakom natjecanju, a navijači Barce već danas udaraju glavom o stol pitajući se što će tek biti kada Leo jednog dana, možda i već sljedeće godine, napusti Camp Nou.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače