Obavijesti

Sport

Komentari 16

Kako se ti ono zoveš? Ma ti si Jure Terzić, ne Georgi Terziev

Kako se ti ono zoveš? Ma ti si Jure Terzić, ne Georgi Terziev
6

TERZIEV U AKCIJI Znam Peteva, igrao sam protiv Dinama, a sad mi je važno samo s Hajdukom ući u Europsku ligu, kaže novo pojačanje Hajduka Georgi Terziev

Georgi Terziev još nije odradio ni kompletan trening s Hajdukom, a već je dobio “domaće” ime - Postirani su ga “podomaćili” i prozvali Jure Terzić.

Na debi će još malo pričekati, neće igrati u nedjelju protiv Splita.

- Prošao sam kompletne pripreme, preskočio sam samo dva treninga zbog puta u Split. Čim trener procijeni da mogu, ja sam spreman priključiti se momčadi - kazao je Terziev u svom prvom intervjuu hrvatskim medijima i otkrio kako je znao da ga Hajduk prati.

- Znao sam da su me gledali protiv BATE Borisova, no nisam razgovarao s ljudima iz Hajduka, to je obavio moj menadžer. Bilo mi je važno igrati i zato sam tražio od kluba da me puste. Igrao sam Ligu prvaka, Europsku ligu, bio sam standardan i u reprezentaciji, imam iskustva i želim pomoći Hajduku da uđe u Europsku ligu i vratiti se u reprezentaciju - rekao je Terziev.

Jedva čekam Poljud

Poznaje naš nogomet.

- Trenera Dinama Petev bio mi je izbornik u reprezentaciji, jako je kvalitetan trener, znam dobro i njegov Dinamo, protiv kojeg sam igrao, te Bezjaka, s kojim sam igrao u Ludogorecu... Hrvatski nogomet je jako dobar, kako klupski tako i reprezentativni.

Zna Terziev i za odnose u hrvatskom nogometu, zna da su Rijeka i Dinamo vodeći, a zna i koje su Hajdukove ambicije.

- Koliko sam vidio, ima Hajduk dobru momčad. Pogotovo ćemo jaki biti pred svojim navijačima. Gledao sam neke domaće utakmice Hajduka, atmosfera je bila zaista fantastična i veselim se vidjeti to uživo, doživjeti iz prve ruke.

Gode mu silne pohvale Krasimira Balakova.

Nitko kao Balakov

- Balakov je legenda bugarskog nogometa i njegove riječi su najbolja preporuka. Uveo me u prvu momčad, dao mi priliku u Burgosu i to mu nikad neću zaboraviti. Čuli smo se kratko, čestitao mi je i rekao da ću sigurno uživati ovdje - otkrio nam je Terziev, koji je pojasnio i odluku o dolasku u Hajduk.

- Bio sam standardan do ljeta, kad su doveli dva braniča. Želio sam igrati, nisam više htio čekati i evo me u Hajduku.