Obavijesti

Sport

Komentari 9

Kako su igrali: Barry je igrač utakmice, a obrane vrlo slabe

Kako su igrali: Barry je igrač utakmice, a obrane vrlo slabe
1

Barry je bio inicijator akcije iz koje je na koncu i zabio gol. Danas je bio življi i aktivniji, konkretniji nego inače, no je li to dovoljno da Hajduk za njega na ljeto plati 500.000 eura odštete?

VIDEO

Hajduk

Stipica 6.5 - Nije imao previše posla, a ono što je imao, odradio je solidno, poput ukroćenog solidnog udarca Gavranovića. Očito ga velika pogreška iz Osijeka nije previše uzdrmala.

Tudor 5.5 - U novoj ulozi nije se najbolje snašao, vidi se da je on ipak ofenzivac. Nisu mu pomogli ni suigrači, koji se nisu otvarali i tražili loptu nakon njegovih prodora. Da je Hajduk pobijedio, i on bi bio pozitivan. 

Ismajli - Premalo igrao za ocjenu.

Nižić 5.5 - Neoprezan start na Andrijaševiću za olako dosuđeni kazneni udarac iz koga je Rijeka izjednačila prometnula ga je u tragičara utakmice, iako je do tada odigrao sasvim solidno.

Ćosić 6 - Bez većih pogrešaka u obrani, a kad stoper ne griješi, onda je tu i pozitivna ocjena. No je li to dovoljno da Hajduk za njega Interu plati 250.000 eura odštete?

Kvesić 5.5 - U modernom nogometu kvalitetni bekovi nose prevagu svojoj momčadi. Hajduk već dugo nema takvog beka, nije to Kvesić, nije ni Memolla...

T. Bašić 6 - Mlad, perspektivan, željan igre. Nekoliko lijepih poteza, krasan udarac, ali to nije dovoljno. Igrač njegovog potencijala morao dati više, pogotovo mora znati centrirati i slabijom, desnom nogom.

Jefferson - Premalo igrao za ocjenu. Na svu sreću!

Savvas 6 - Savršeni igrač za ligu u kojoj se igra s puno manje intenziteta od HNL-a, ako takva uopće postoji. Malo trči, slab u oduzimanju lopte, koje često gubi, on je usko grlo Hajdukovog veznog reda. Jedino dobro su pokušaji dubinskih proigravanja Futacsa.

Erceg 6.5 - Bio ga je pun teren, rastrčan, željan igre. Imao je i idealnu poziciju u kontri 3 na 1, da je dodao bolje, Futacs bi sam izbio pred Prskala već u 8. minuti.

Barry 7 - Inicijator akcije iz koje je na koncu i zabio gol. Danas je bio življi i aktivniji, konkretniji nego inače, no je li to dovoljno da Hajduk za njega na ljeto plati 500.000 eura odštete? Armada ga je rasistički vrijeđala, nije im morao uzvratiti nakon postignutog gola. 

Vlašić 6.5 - Trudi se, stil igre koji pokušava nametnuti Carrillo očito mu više odgovara. Sudjeluje i u obrani, ali kad bi manje gubio lopte, a svoje brojne prodore okrunio pokojom asistencijom ili golom, bio bi i prevaga u korist Hajduku. A tada će i ocjene biti bolje...

Ohandza - Premalo igrao za ocjenu, no ipak je pred kraj utakmice uspio uputiti jedan vrlo opasan šut prema Prskalu.

Futacs 7 - Iako nije zabio, Futacs je bio jedna od najboljih na terenu. Terorizirao je pritivničke stopere, primao i zadržavao loptu, par puta opasno zaprijetio... Igrač A klase, kako ga je titulirao Pušnik. Da je Hajduk bolji, Futacs bi se borio za naslov prvog topnika HNL-a...

Rijeka

Prskalo 6.5 - Za gol nije kriv, zbog sudara s Martićem ostao je ležati na travi dok je Barry zabijao. Ostatak posla obavio je solidno, pogotovo kod dva Futacseva opasna šuta.

Martić 5.5 - Izašao nakon pola sata igre zbog ozljede. Daleko je to od standarda koji je za desnog beka Rijeke postavio Ristovski.

Čanađija 5.5 - Ni on nije Ristovski...

Kulušić 6 - Općenito lošiji dio stoperskog para Rijeke. Mogao je i bolje reagirati kod gola Hajduka.

Elez 6.5 - Izrasta u sjajnog stopera, osim što je učinkovit u obrani, vrlo često zna iznijeti loptu i uposliti svoje napadače. Danas vrlo solidan, jedan od boljih u redovima Rijeke.

Žuta 6 - Lijevi bek Rijeke teško može odigrati utakmicu za osmicu, ali nikad ne odigra ni za peticu. On če svaki put svoje odraditi. Nije to puno, ali na njega se trener može osloniti.

Bradarić 6 - U njega su 'sukno i škare', on je začetnik i arhitekt svih napada Rijeke. No danas se Rijeka baš i nije naigrala, a škripalo je i u obrani. S Vešovićem i Ristovskim i on bi posve sigurno bio puno bolji. Ovako – prolazna šestica.

Mišić 6 - Niti je nešto konkretno napravio, niti je nešto posebno pogriješio. Moglo je to i puno bolje, konačnu ocjenu popravlja mu izboreni remi.

Bezjak 6.5 - Osim gola iz kaznenog udarca koji je rutinski zabio, bio je i stalna prijetnja protivničkoj obrani. Trebat će mu vremena da se vrati u nekadašnju formu.

Andrijašević 6.5 - Opet koban za svoj bivši klub. Ovoga puta nije zabio, ali je izborio kazneni udarac iz koga je Rijeka izvukla bod, te što je za njih još i važnije, produžila niz bez poraza. Kako u jadranskom derbiju, tako i ove sezone u HNL-u.

Gorgon 5.5 - Znao je Austrijanac ove sezone odigrati i puno bolje nego u Splitu. Kek ga je vjerojatno zato i zamijenio.

Črnic - Premalo igrao za ocjenu.

Gavranović 6 - Dva puta je opasno zaprijetio Stipici, stigao je i zabiti, ali na njegovu žalost iz zaleđa.

Maleš - Premalo igrao za ocjenu.


HAJDUK - RIJEKA 1:1 (1:0)

Split, gradski stadion u Poljudu.
Gledatelja 15.462
Sudac: Mario Zebec (Cestica) - 6,5.

Strijelci: 1:0 Barry (31), 1:1 Bezjak (81, 11 m).

Žuti kartoni: Barry, T. Bašić i Erceg (Hajduk) te Kulušić, Črnic, Bradarić, Mišić i Čanađija (Rijeka).

Igrač utakmice: Hamza Barry (Hajduk)

Hajduk (4-3-3): Stipica (6,5) - Tudor (5.5) (od 88. Ismajli -), Nižić (5.5), Ćosić (6), Kvesić (5.5) - Barry (7), Gentsoglou (6), T. Bašić (6) (od 74. Jefferson -) - Vlašić (6,5) (od 85. Ohandza -), Futacs (7), Erceg (6,5).

Rijeka (4-2-3-1): Prskalo (6.5) - Martić (5.5) (od 36. Čanađija 5.5), Kulušić (6), Elez (6,5), Zuta (6) - Bradarić (6), Mišić (6) - Gorgon (5,5) (od 67. Črnic 5.5), Andrijašević (6,5), Bezjak (6,5) - Gavranović (6) (od 90+7 Maleš -).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.