Sport

Komentari 2

Kakva golčina! Uefa se prisjetila Petrićevih nevjerojatnih škarica

Kakva golčina! Uefa se prisjetila Petrićevih nevjerojatnih škarica

'Odmah sam po zvuku nakon udarca znao da će lopta završiti u golu', rekao je Petrić prije 11 godina kada je u dresu HSV-a zabio gol kakav je nemoguće zaboraviti

Prije točno 11 godina na današnji dan, bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić (40) na utakmici HSV-a protiv Standarda u Liegeu zabio je dva gola.

POGLEDAJTE VIDEO: Modrić nakon obaranja rekorda

Petrić je zbog fenomenalnog nastupa u četvrtfinalu Europske lige postao hit diljem svijeta. Jednom je prilikom izjavio da je na treninzima znao izvesti i više od 50 škarica, a upravo je na taj način zabio drugi gol. 

Aogo je ubacio s desne strane, a Petrić je s desetak metara pogodio škarice kakve se zabijaju jednom u životu. 

- Godinama sam ovo čekao. Imao sam sreću da sam još prije deset godina mogao raditi s Ricardom Monizom, pomoćnim trenerom s kojim sam tada mnogo vježbao udarac škaricama. Ovo je najbolji gol koji sam zabio u karijeri, gol kakav se zabija jednom u životu. Odmah sam po zvuku nakon udarca znao da će lopta završiti u golu - rekao je Petrić nakon utakmice i otkrio da je na treninzima tjedno znao izvesti više od 50 škarica.

U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je 45 utakmica i zabio je 13 golova, a ukupno u karijeri zabio je 198 od čega 186 za klubove. 

Seniorsku karijeru započeo je u Badenu, nakon čega je igrao u Grasshopperu, Baselu, Borussiji Dortmund, HSV-u, Fulhamu, West Hamu i Panathinaikosu. 

Najčitaniji članci