Sport

Komentari 12

Kakva ljudskost u neljudskim uvjetima! Svaka čast, majstore

Kakva ljudskost u neljudskim uvjetima! Svaka čast, majstore

Ni Braima Suncar Dabo, ni Jonathan Busby ne bi prošli ni kvalifikacije, ali prvi je zaslužio zlato za fair-play i ljudskost na SP koje se u Kataru održava u gotovo pa neljudskim uvjetima

Nikada niste čuli za Braima Suncara Dabu? Nitko nije čuo, do danas. Jedini predstavnik Gvineje Bisao na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se u neljudskim uvjetima održava u katarskoj Dohi pokazao je fair-play i ljudskost o kojoj bruji cijeli sportski svijet.

Na SP trčale su kvalifikacije na 5.000 metara. Stadion je klimatiziran, ali uvjeti su svejedno na rubu izdržljivosti. Jonathan Busby iz Arube počeo je teturati. Sportaš koji na Svjetskom prvenstvu jedva stoji... Busby je od vrućine klonuo, a Braima Suncar Dabo je: prekinuo svoju utrku da bi se vratio nazad i pomogao Busbyju pa su, dok je Dabo nosio Busbyja, zajedno ušli u cilj!

World Athletics Championships - Doha 2019 World Athletics Championships - Doha 2019

Zajedno im je trebalo 18 minuta i 10 sekundi da istrče utrku za koju je svjetski rekord 12:37.35. Ali su na svoj način pobjednici i ako nisu osvojili medalju sigurno su osvojili srca svakog poštenog navijača i čovjeka.

Braima Suncar Dabo i Jonathan Busby sa stadiona su ispraćeni kako su i zaslužili: ovacijama.

World Athletics Championships - Doha 2019 World Athletics Championships - Doha 2019 World Athletics Championships - Doha 2019

Najčitaniji članci