Obavijesti

Sport

Komentari 165

Kakva pobjeda Zadra! Partizan pao u zadnjoj stotinki susreta!

Kakva pobjeda Zadra! Partizan pao u zadnjoj stotinki susreta!
10

Košarkaši Zadra uzvratili su Partizanu za poraz u prvom kolu ABA lige. Zadar je u Višnjiku u dramatičnoj završnici slavio 80:78 košem Travisa u posljednjoj sekundi!

VIDEO

Partizan je vodio 75:74. Loptu je četiri sekunde prije kraja utakmice uzeo Ante Delaš i zabio tricu za 77:75. No Partizanov Bertrans zabija tricu samo sekundu prije kraja za 78:77. Nije tu bio kraj drami na Višnjiku. 

Zadar je imao sekundu za čudo. Nakon minute odmora Delaš je bio kraj linije. Bacio je loptu pod koš, a tamo je skočio Romeo Travis i pogodio za 79:78. Još je zaradio i slobodno bacanje i pogodio za konačnih 80:78. Kakva utakmica!

Zadar je uzvratio Partizanu za poraz u prvom kolu ABA lige kad je Partizan uz pomoć huligana na tribinama i prostačkog ponašanja Duška Vujoševića preokrenuo utakmicu koju je Zadar imao u svojim rukama sve do posljednjih nekoliko minuta utakmice. 

Sve to vratilo se Zadru koji je slavio u dramatičnoj utakmici 14. kola ABA lige u sjajnoj atmosferi pred više od 7000 navijača u dvorani "Krešimira Ćosića". Partizan je ovoga puta bio bez suspendiranog trenera Duška Vujoševića (kažnjen zbog napada na suca) te bez huligana na tribinama. Utakmica je bila izjednačena od prve minute.

Niti jedna momčad nije se uspjela odvojiti s više od pet koševa prednosti. U završnici je Partizan preuzeo stvari u svoje ruke, ali na kraju je Zadar slavio šokantnim košem sekundu prije kraja utakmice. 

Kod Zadra je najbolji bio Krasić s 14 koševa, Delaš je zabio 12, Travis i Vrbanc po 10. Amerikanac Romeo Travis u svojih je 10 koševa ugradio i sedam skokova i tri asistencije. I naravno, koš u posljednjoj sekundi. Koš vrijedan pobjede protiv Partizana.

Prvo kolo, huligani u Beogradu i poraz Zadra

Ove dvije momčadi sastale su se u prvom kolu ABA lige. Zadar je u Beogradu gotovo cijelu utakmicu vodio, a onda je na scenu stupio Duško Vujošević, trener Partizana koji je svojim prostačkim ponašanjem zaradio isključenje na toj utakmici. 

Motivirao je domaće huligane da počnu bacati razne predmete na parket. Zadrani su morali pobjeći u svlačionicu, a kad su se vratili, to više nije bila ista momčad i Partizan je na kraju dobio 81-74.

- Drukčije nas nisu mogli pobijediti Jedina im je šansa bila napraviti nerede - rekao je nakon te utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Ovo je za Kecmana i 2010. godinu

Dramatična završnica utakmice između Zadra i Partizana u Višnjiku podsjetila je na utakmicu finala NLB lige između Cibone i Partizana 2010. godine. Cibona je već slavila naslov u prepunoj Areni Zagreb. No Kecman je 0,6 sekundi prije kraja šutnuo tricu i pogodio za 75-74. Sad je Zadar uzvratio Partizanu istom mjerom. 

Bez Gotovine i Grobara na utakmici

Iako su postojale naznake da bi hrvatski general Ante Gotovina, inače počasni građanin Zadra, mogao doći na utakmicu protiv Partizana, to se nije dogodilo. Kao ni smiješne najave o posjeti Partizanovih navijača u Zadar. 

ABA liga, 14. kolo:

Zadar - Partizan 80:78

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše