Sport

Komentari 6

Kakva razmjena u NBA-u! Velika zvijezda dolazi Luki Dončiću

Kakva razmjena u NBA-u! Velika zvijezda dolazi Luki Dončiću

Irving se dugi niz godina smatra jednim od najboljih bekova u ligi. Ima poteze koji se rijetko viđaju i sigurno je da Dončić nikad nije igrao s takvim igračem

Veliko pojačanje stiže Luki Dončiću (23) u Dallas Maverickse! Iz Brooklyn Netsa stiže Kyrie Irving (30), osmerostruki All-Star NBA lige! Irving je bio nezadovoljan u Netsima i prije nekoliko dana obavijestio ih je da želi biti razmijenjen, ili će na ljeto otići kao slobodan igrač nakon isteka ugovora.

NBA: Detroit Pistons at Brooklyn Nets

Netsi su odlučili da ne žele izgubiti Irvinga besplatno, pa su ga razmijenili za Spencera Dinwiddieja, Doriana Finney-Smitha, izbor prve runde drafta 2027, kao i nekoliko izbora druge runde drafta.

Ova razmjena od velikog je značaja i za najboljeg hrvatskog košarkaša, Bojana Bogdanovića (33). Upravo je Hrvat bio prva alternativa za Maverickse u slučaju da ne propadne dogovor za Irvinga. 

NBA: Detroit Pistons at Dallas Mavericks

Bogdanović igra u najlošijoj ekipi Istočne konferencije, njegovi Detroit Pistonsi su na omjeru od 14 pobjeda i 40 poraza, stoga je pitanje vremena kada će iskusni hrvatski reprezentativac biti razmijenjen u konkurentniju ekipu. Međutim, izgleda da to neće biti Dallas.

Što se tiče Irvinga, on u prosjeku ove sezone ima 27.1 koševa, 5.1 skokova i 5.3 asistencije. Dončić po prvi put od dolaska u ligu uz sebe ima All-Star suigrača, a ovaj potez uprave Mavericksa jasno daje do znanja da žele konkurirati za NBA prvaka. 

NBA: Detroit Pistons at Brooklyn Nets

Mavericksi su trenutno na šestom mjestu Zapadne konferencije s 28 pobjeda i 26 poraza. Irving ima priliku za debi u Mavericksima u ponedjeljak protiv Utah Jazza.

Najčitaniji članci