Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kakva smo mi sila: Europska finala se ne igraju bez Hrvata

Kakva smo mi sila: Europska finala se ne igraju bez Hrvata
1

U polufinalu Lige prvaka: Rakitićeva Barcelona na Lovrenov Liverpool, u polufinalu Europske lige: Kovačićev Chelsea na Rebićev Eintracht... Nema europskog finala bez Hrvata

VIDEO

Nakon parova polufinala Lige prvaka doznali smo i polufinaliste Europske lige pa je posve jasno: i u LP finalu 1. lipnja na madridskoj Wandi Metropolitano i u finalu EL 29. svibnja na azerbajdžanskom Olimpijskom stadionu u Bakuu igrat će hrvatski reprezentativci!

Jer u 1/2-finalu Lige prvaka Rakitićeva Barcelona ide na Lovrenov Liverpool, a u 1/2-finalu Europske lige sudaraju se Kovačićev Chelsea i Rebićev Eintracht... Nema europskog finala bez Hrvata!

Liga prvaka

Hrvatska je jedna od samo tri zemlje koja osam godina zaredom imati igrača u finalu Lige prvaka. Samo još Brazil i Španjolska imaju tako blistavi niz!

Evo tih konkretnih 'vatrenih' imena, kronološki: Ivica Olić 2012., Mario Mandžukić 2013., Luka Modrić 2014., Ivan Rakitić 2015., Luka Modrić 2016., Luka Modrić i Mario Mandžukić 2017., Luka Modrić i Dejan Lovren 2018. te sada Rakitić ili Lovren.

Rakitić je u finalu i zabio i osvojio naslov, protiv Juventusa. Mandžukić je Realu zabio jedan od najboljih golova u povijesti finala, ali tada nije osvojio trofej. Najbolji na svijetu, Luka Modrić, sa Realom je osvojio tri Lige prvaka zaredom.

Boban je osvajao sa Milanom, Bišćan s Liverpoolom, Prosinečki sa Zvezdom, Bokšić sa Marseilleom, Šuker sa Realom, Mandžukić sa Bayernom... Hrvatska je i po tome: svjetska nogometna velesila.

Europska liga

I u drugom smo europskom klupskom natjecanju majstori bez kojih ne ide. Prošle godine Vrsaljko je osvojio trofej s Atleticom, 2016. Lovren je za Liverpool igrao protiv Seville, godinu ranije Nikola Kalinić bio je finalist s Dnjiprom, a fenomenalni Rakitić je 2014. sa Sevillom kao kapetan osvojio Europsku ligu nakon penala protiv Benfice.

Sada će nas u finalu predstavljati ili Ante Rebić sa silno dobrim i euforičnim Eintrachtom ili Mateo Kovačić sa Sarrijevim Chelseajem. Malo nas je, al' nas u nogometu ima i više nego dovoljno toliko dobrih da budemo europsko i svjetsko nogometno čudo.

Nitko pa ni mi sami to ne možemo do kraja logički razlučiti i objasniti, ali stoji kao neupitna, neoboriva činjenica - mala Hrvatska je veliki svjetski nogometni fenomen!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom