Obavijesti

Sport

Komentari 13

Shiffrin srušila rekord Svjetskog kupa! Zrinka odustala blizu cilja

Shiffrin srušila rekord Svjetskog kupa! Zrinka odustala blizu cilja

Zrinka je nakon prve vožnje bila 25., a pred ciljem je krivo ušla u jedna vrata i više se nije uspjela vratiti. Shiffrin nedostaju još četiri pobjede da sruši i apsolutnog rekordera Stenmarka

VIDEO

Mikaela Shiffrin (27) u Kronplatzu je ostvarila pobjedu za povijest Svjetskog skijaškog kupa. Amerikanka je pobijedila u veleslalomu 18. put u tom natjecanju, ali i 83. put ukupno, čime je prestigla sunarodnjakinju Lindsey Vonn i postala skijašica s najviše pobjeda u povijesti prestižnog natjecanja u alpskom skijanju.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

- Trebat će mi još malo da shvatim što sam napravila, možda večeras ili sutra. Ne znam što bih rekla, pitajte me kasnije za emocije - rekla je Shiffrin nedugo nakon pobjede.

Ukupni rekord drži Ingemar Stenmark s 86 pobjeda. I on bi uskoro trebao pasti... Drugo mjesto osvojila je Švicarka Lara Gut-Behrami s 45 stotinki slabijim vremenom, treće Tailjanka Federica Brignone (+1,43).

- Pokušavam pronaći riječi. Stresno je, ponekad mirno, ponekad nervozno, uzbuđujuće. Dvije vožnje, dug je bio dan. Previše je uzbuđenja da bih osjetila što se dogodilo. Pokušavam doći do zraka i uživati. Veseli me što sutra imamo novu utrku ovdje jer je staza u jako dobrom stanju. Nivo konkurencije je nevjerojatan, morate stalno biti na maksimumu, a jedna greška i niste na postolju. Stalno se pokušavam popraviti, tek sam onda zadovoljna - kazala je Mikaela za Eurosport.

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (18) nastavila je s nizom odustajanja u drugim vožnjama. Nakon slaloma za Svjetski kup u Flachauu i veleslaloma na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sankt Antonu, ista se stvar dogodila i u Kronplatzu.

Zrinka je sa startnim brojem 43 odlično odradila prvi nastup u talijanskom skijalištu i kasnila 2,6 sekundi za vodećom Amerikankom Shiffrin. Drugu vožnju odradila je solidno do pet vrata prije cilja, kad je otišla preširoko i nije uspjela završiti utrku.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Šteta jer mogli su to biti novi bodovi za hrvatsku skijašicu u disciplini koja joj nije najjača. Ostaje i dalje na 19. mjestu iz Kranjske Gore. Što se slaloma tiče, tu stoji vrlo dobro, na 12. je mjestu u poretku discipline sa 128 bodova.

Shiffrin je nenadmašna u poretku veleslaloma i u borbi za veliki Kristalni globus. Ima 500 bodova u veleslalomu, 49 više od Marte Bassino, odnosno 1417 ukupno, čak 556 bodova više od prve pratiteljice, Lare Gut-Behrami.

Nova utrka u Kronplatzu, još jedan veleslalom, već je u srijedu od 10.30, odnosno 13.30, uz prijenos na Eurosportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve