Sport

Komentari 19

Kakva tuga... Nekad u NBA, a sad pretučeni ovisnik i prosjak

Kakva tuga... Nekad u NBA, a sad pretučeni ovisnik i prosjak

Igrao je za Boston Celticse, za Dallas Maverickse, bio i u Clevelandu sa 'Kraljem Jamesom'... Cijela je Amerika brujala da je ljubavnik LeBronove mame. Danas je na dnu

Netko mora biti baš dokazana zvijer u ljudskom obličju da bi itko uživao u njegovoj propasti. Delonte West (36) nije 'sotona', a njegov je pad, baš onako na dno dna, teško gledati. Posebno ovu scenu, teškog prebijanja, gaženja nasred ceste. Nemojte kliknuti 'play' ako ste osjetljivi...

Gospođa koja je snimila video, telefona se najprije uhvatila da bi nazvala policiju. Slučajni prolaznici samo bi usporili i nastavili kao da ništa ne vide. Policija je došla pa zatekla bivšeg NBA košarkaša kao slomljenu osobu. Tko zna na čemu je sve West...

Delonte West već je godinama, doslovno, prosjak. Mnogi zazivaju NBA da pomogne bivšem igraču koji će, ako još padne, pasti u grob. Jer niže od ovog gdje je sad ni ne može.

Delonte je u NBA došao 2004. Tri godine u Celticsima, jedna u Seattle Supersonicsima prije nego je franšiza preseljena u Oklahomu i postala OKC Thunder.

Najveća intriga veže se uz razdoblje od 2008-2010 kada je igrao u Cleveland Cavsima. Suigrač: 'kralj', LeBron James. A ljubavnica: Gloria James, LeBronova mama.

LeBron je 2010. odigrao očajno polufinale Istoka. Zadnje tri utakmice serije, šut 34%. A Clevelandom pa Ohijom pa onda i cijelom Amerikom krenula je priča, nikad demantirana, da je LeBron zatekao Delontea i majku u krevetu.

GER, NBA Europa, Alba Berlin vs. Dallas Mavericks

West nije bio 'anđelić', manje-više, nikada. Celticsi su ga vratili na jednu sezonu i milijun dolara plaće. Uhvaćen je kako se oko grada vozika sa, pazite ovo: jednim pištoljem zataknutim za pojas, drugim uguranim u čarapu i 'sačmaricom' u kutiji za gitaru koja je ležala na suvozačkom sjedalu!

Financijski je propao dok je još debelo bio u NBA:

- Tužbe, odvjetnici, bivša supruga... Sve sam prodao osim košulje na leđima i gaća na dupetu. Radim u trgovini namještajem - pričao je Delonte, ali naravno: kad se upletu alkohol i droge, ne može se zadržati normalni posao i pad je bio strmoglav, nezaustavljiv.

Dijete je Afroamerikanke i bijelca, tvrdi da ima i indijanske kvi, a tvrdio je i da nema bipolarni poremećaj nego ga je stresni život NBA košarkaša bacio u depresiju iz koje će se izvući. I kad je snimljen kako prosi rekao je da nije beskućnik nego je prosio za prijatelja, kvadriplegičara.

Delonte West treba pomoć. Ako je ne dobije sljedeća stanica mu je groblje. Od vlastite ruke, predoziranjem, ili kao što se, kako ste vidjeli u videu, već moglo dogoditi od nečije noge, pod nečijim kotačima ili od nečijeg metka.

Ako mu se uopće više može pomoći...

Najčitaniji članci