Obavijesti

Sport

Komentari 88

Kale i Mandžo moraju igrati, no što ćemo kad se vrati i Perišić?

Kale i Mandžo moraju igrati, no što ćemo kad se vrati i Perišić?
1

VELESILA Hrvatska je bez trojice važnih igrača dobila Ukrajince, direktne rivale za put u Rusiju. Za Island se vraća Perišić, pa je pravo pitanje kako će izgledati naša ofenziva. Kalinića se ne bi smjelo izostavljati...

VIDEO

Za 365 dana u ovo vrijeme, Ante Čačić će vrlo vjerojatno kovati finalne taktike za ruski Mundijal, iako će trener tolikog iskustva i puno prije toga krenuti u velika planiranja.

Hrvatska je pobjedom nad Ukrajinom stigla do 13. boda (od 15 mogućih) u kvalifikacijama koje je oduvijek odrađivala elegantno. Uz to, postignut je i stoti gol u istim što je djelo Nikole Kalinića.

Izvor slatkih briga: Hrvatski napadački arsenal

Staza prema Rusiji je utabana, tek jedan (slučajno) primljeni gol u pet utakmica gura u prvi plan ono najuzbudljivije - Hrvatska je nogometna velesila!

Pobijediti izravnog konkurenta bez tri standardna prvotimca dokaz je moći. Također, pobijediti bez Ivana Perišića koji je posljednjih godina naš najkonkretniji i najubojitiji igrač dokaz je da imamo kvalitetnu širinu.

I na kraju, držati na klupi igrače Real Madrida i Juventusa, a istovremeno igrati s dvije nominalne špice implicira da smo doista velesila.

Čačić je 'preslikao' recept Juveovog stratega Massimiliana Allegrija koji je vrijednog Marija Mandžukića s pozicije centralne špice povukao na lijevo krilo, odnosno usmjerio ga na igru iz drugog plana kao podršku najisturenijem Nikoli Kaliniću. 

- Dobro mi je igrati s Mandžom, iako je on bio više lijevo povučenije. Bio je odličan kao i uvijek - rekao je Kale.

Za igrača Mandžinih mogućnosti odigrati dobro u toj ulozi nije bio problem, ali 'problem' bi se mogao dogoditi po povratku Ivana Perišića, standardnog lijevog krila koji na toj poziciji radi čuda u dresu Vatrenih. 

Ako ćemo se zaigrati 'izbornika', on bi mogao zaigrati čak i na desnom krilu jer je to igrao za izborničkog mandata Nike Kovača, a tada bi lijevo ostao nedodirljivi prvotimac Mandžukić. 

Igrač njegovog iskustva, taktičke perfekcije i fizičke iskoristivosti neizostavan je član udarnih 11 u kojoj god se momčadi nalazio.

Nadalje, Kalinić bi neometano igrao kao centralna figura u napadu, što sugerira da bi 'žrtva' ispao Marcelo Brozović, također jedan od naših najistaknutijih igrača u ovim kvalifikacijama.

Kakva lepeza rješenja, što kažete na to?

Kalinić je čovjek odluke i mora igrati

Slatke brige za izbornika uoči teškog gostovanja na Islandu u lipnju. Od formacije 4-2-3-1, dakako, neće odstupiti i to je važna stvar.

Hrvatska je u njoj postala standardizirana i svaki igrač savršeno zna što mu je činiti na terenu. I to je rukopis Ante Čačića. Izbornika idućih mjeseci čekaju brojna razmišljanja oko 'premetačina' u sastavu jer bi mogao doći u slatku napast. 

Kako uklopiti u prvih 11 Mandžukića, Kalinića i Perišića, a da pritom ne ispašta netko od njegovih stalnih prvotimaca poput Modrića, Rakitića, Brozovića i Badelja?

Ne treba zanemariti niti moćne adute s klupe - Pjaca, Kramarić i Kovačić u mnogim bi reprezentacijama bili prvotimci, ali u Hrvatskoj moraju biti strpljivi.

Jedno je sigurno - Nikolu Kalinića bilo bi šteta maknuti iz prve postave. Njegov golgeterski njuh i efikasnost dolaze kao kruna pravilno posloženoj momčadi i on je naš najbolji 'finišer'.

Dokazao je to jednostavnim i lijepim golom Ukrajincima, dokazao je to i na Euru protiv Španjolske. Uostalom, njegove igre u Fiorentini ove sezone potvrđuju kako je on visoka europska klasa. Igrač kojem mjesto nije na klupi.

- Pitajte izbornika jesam li zacementirao mjesto u prvih 11 - rekao je Kale sa smiješkom poslije utakmice na upit o tome je li cementirao mjesto u početnoj postavi.

Zabija važne golove u napadačima najtežoj ligi za zabijanje i u najzrelijim je igračkim godinama. Kao takav, kompletan je 'proizvod' i čovjek odluke.

A Hrvatskoj je u mnogim nogometnim bitkama nedostajao baš taj fatalni dodir neumoljivog 'killera'...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti