Obavijesti

Sport

Komentari 88

Kale kao iz Matrixa: Golmani Hajduka treniraju s posebnim naočalama. Evo čemu služe

Kale kao iz Matrixa: Golmani Hajduka treniraju s posebnim naočalama. Evo čemu služe

Lovre Kalinić, Danijel Subašić, Karlo Sentić i Ivan Perić su pod budnim okom trenera golmana Justinasa Gasiunasa trenirali su s naočalama koje na trenutak djeluju poput običnih

Dva treninga dnevno, utezi, šprintevi pa rad s loptom. Teški treninzi svakodnevica su igrača Hajduka koji na pripremama u Bad Waltersdorfu bruse formu i uigravaju se za novu sezonu u kojoj ih čeka borba za naslov prvaka, kvalifikacije za Konferencijsku ligu i Kup.

Pokretanje videa ...

Teške su i naporne pripreme, ali teška i natrpana bit će sezona pa nema poštede ni za koga, a litavski trener podrazumijeva da mu svi igrači budu u top formi i maksimalno spremni. No, osim klasičnih kondicijskih priprema i isprobavanja taktičkih postavki, treneri Hajduka uveli su i neke inovativne metode.

U splitskim redovima vlada vrlo dobra i pozitivna atmosfera. A sjajno raspoloženje dodatno su podigli golmani koji su se na treningu pojavili sa specijalno dizajniranim naočalama, koje pomalo sliče na one koje je u svjetski poznatom filmu Matrixu nosio Keanu Reeves..

Lovre Kalinić, Danijel Subašić, Karlo Sentić i Ivan Perić su pod budnim okom trenera golmana Justinasa Gasiunasa trenirali su s naočalama koje na trenutak djeluju poput običnih, a onda mogu i remetiti korisnikov vid zatvaranjem posebnih leća. Tako vratar malo vidi, malo ne vidi loptu, pa trenira reflekse. Riječ je o posebno dizajniranim naočalama koje na specifičnim treninzima vratari koriste, rukometaši, stolnotenisači... U Hajduku na taj način treniraju već dulje vrijeme.

Naočale su izrađene od posebne tehnologije tekućih kristala. Naravno, trener ima mogućnost 'naštimati' ih po svojoj želji, može regulirati zatvaranje, treperenje, jačinu svjetlosti. Ovaj tip treninga pomaže golmanima da dodatno razviju reflekse, osjećaj u prostoru, povezanost očiju, mozga i tijela.

Cijena im je oko 300 dolara po komadu. a u Hajduku treniraju tako već dulje vrijeme. A pomaže li, pokazao nam je Lovre Kalinić koji je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana lige.