Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kaleb: Komentirati je lako, ali da sad pokušam onaj gol kao Grcima, ostao bih bez koljena

Kaleb: Komentirati je lako, ali da sad pokušam onaj gol kao Grcima, ostao bih bez koljena
5

Imam dobar predosjećaj za Hrvatsku uoči Svjetskog prvenstva, a nagazna mina mogla bi biti Slovenija, objašnjava Nikša Kaleb, kojeg zovu Kina zbog kosih očiju, a u rukometu je završio zbog - hladne dvorane!?

VIDEO

Proslavljeni rukometni reprezentativac Nikša Kaleb odgovorio nam je na 24 pitanja koja možete pogledati na YouTube kanalu 24sata. Otkrio nam je zanimljivosti iz stožera reprezentacije uoči prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Popularni Kina, koji je nadimak dobio po svojim ‘kineskim’ očima, jedan je od legendi zlatne generacije, a nama je otkrio što misli o današnjim reprezentativcima i njihovim konkurentima na velikoj smotri.

- Imam odličan predosjećaj uoči ovog prvenstva. Kada govorimo o protivnicima u skupini, Katar po svemu nije egzotična rukometna zemlja, puno ulažu u rukomet i to se vidi za razliku recimo od SAD-a ili Zelenortskih otoka, a kada gledamo cjelokupni turnir, za najveće konkurente uzimam Dansku i Francusku, iako su oslabljeni - objašnjava Nikša i izdvaja jednu reprezentaciju koju smatra ’nagaznom mina’ za sve ostale, a to je Slovenija.

Nino Strmotić/Pixsell

- Razlog je jednostavan, do onog glavnog dijela turnira, odnosno borbi za medalje, bi trebali imati slabije reprezentacija i lakši put čime bi ostali svježi za razliku od europskog prvenstva gdje se fizički istroše do polufinala i onda ostanu bez ‘goriva’.

Za organizaciju samog prvenstva nema riječi hvale, ali smatra da je najbitnije da se prvenstvo održi. Jedno od naših najboljih lijevih krila će i ove godine naše rukometaše pratiti iz komentatorske kabine.

- Pripremam se za jedan prijenos tako da gledam utakmice naših protivnika, a ako je moguće nastojim pokupiti informacije o njihovim najboljim igračima. Sami dio utakmice mislim da nije problem komentirati kada već znam o čemu se radi jer sam taj posao radio 20 godina. Mislim da sam se dobro snašao, za sve što mi je potrebno, uskoči kolega Filip Brkić.

Nikša Kaleb jedno vrijeme je zabavljao hrvatsku javnost u showu 'Ples sa zvijezdama' gdje je plesao s partnericom Tamarom Despot, ali ispred plesa ipak bira ronjenje. Ima svoj obrt za podvodne radove i uživa u svojoj drugoj ljubavi.

U samom djetinjstvu nije izgledalo da će Nikša biti tako uspješan rukometaš i voditi Hrvatsku da najsjajnijih odličja. Naime, krenuo je s karateom, a razlog zašto se okrenuo rukometu je bizaran.

- Metković je 'velegrad' tako da ste mogli birati između nogometa, rukometa, veslanja ili karatea. Krenuo sam s borilačkim sportom, ali mi je u toj dvorani bilo jako hladno pa sam prešao u drugu, onu rukometnu u kojoj je bilo ipak malo toplije - šaljivo će Nikša koji tvrdi kako je današnje stanje rukometa u Metkoviću, u najmanju ruku - jadno.

Nino Strmotić/Pixsell

Kaleb ističe kako mu je zlato iz Atene najdraža medalja, a dobro je poznat gol koji je zabio Grcima u četvrtfinalu Olimpijskih igara. On sam smatra da taj pogodak nije spektakularan i dodaje:

- Okej, atraktivan je, ali bilo je i boljih. Kada bih ga danas pokušao napraviti, vjerojatno bih završio na reparaciji koljena - kaže ‘Kina’ koji smatra da su tada rukometaši bili baš klapa, a izdvaja Gorana Šprema i Peru Metličića s kojima je provodio najviše vremena.

Posebne riječi hvale imao je za njegovo izbornika koji i danas vodi ‘Kauboje’:

- Njegova sposobnost da  bude dobar s ekipom, da ih opusti i da nisu u grču je ono što ga odvaja od drugih. On nije trener koji igrača stavlja u kalup, već mu daje slobodu, a tako igrači daju svoj maksimum - obrazložio je Nikša. Za kraj nas je zanimalo što misli o sjajnom uspjehu hrvatskih rukometašica.

- Naravno da me to iznenadilo. Potiho sam se nadao da bi mogle proći u drugi krug, ali nakon svega, srce mi je veliko kao kuća i čestitam im. Iznad svih, Hrvatska - poručio je za kraj naš Nikša Kaleb. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nikša Kaleb: 'Jaki smo, imam dobar predosjećaj uoči ovog Svjetskog prvenstva' 07:38
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje