Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kalinićeva zamjena šokirala je Napulj: Ušao i zabio iz zaleđa

Kalinićeva zamjena šokirala je Napulj: Ušao i zabio iz zaleđa
8

Napoli i Dnjipro odigrali su 1-1 u prvoj utakmici polufinala Europske lige. Napoli je imao 1-0 do 81. minute. Seležnjov je ušao umjesto Kalinića i odmah zabio za 1-1

VIDEO

Napoli je odigrao tek 1-1 protiv Dnjipra u prvoj utakmici polufinala Europske lige. 

Talijani su dominirali, imali su preko 60 posto loptu u posjedu, 19 pokušaja prema tri Dnjipra, 14 kornera u odnosu na jedan gostiju, ali Seležnjov je 10 minuta prije kraja utakmice zabio gol koji bi Ukrajince mogao odvesti u finale. 

U prvom dijelu Dnjipro je imao samo dva dodira u šesnaestercu talijanske momčadi. Talijani su propustili previše šansi i praktički sami ponudili Dnjipru da to kazni. Bila je ovo 13. uzastopna domaća utakmica u Europi u kojoj je Napoli ostao neporažen, što neće previše usrećiti njihove navijače nakon ove utakmice, a Dnjipro je nakon pet uzastopnih poraza od talijanskih klubova konačno izvukao remi. I to remi koji bi mogao biti finala vrijedan. Ukrajincima je i 0-0 dovoljno za prolazak za tjedan dana u Kijevu.

Ukrajinci zaspali na sekundu

Napoli je žestoko krenuo u utakmicu. Sakrili su loptu Ukrajincima, ali nisu napravili ništa posebno u prvih 45 minuta. Unatoč 68 posto posjeda lopte, Rafa Benitez teško da može biti zadovoljan izvedbom svoje momčadi. 

Tek tri pokušaja prema golu Dnjipra, koji se s našim Nikolom Kalinićem u vrhu napada, odlično branio u tom prvom dijelu.

Dnjiprova obrana zaspala je na sekundu, a to je iskoristio Lopez koji je zabio glavom nakon kornera u 50. minuti utakmice. Bio je to Napolijev 200. gol u svim natjecanjima u Benitezovoj eri.

Bojko izludio Higuaina

Napoli nije stao nakon tog gola. Nastavili su domaći igrači s pritiskom i puno boljom igrom nego u prvom poluvremenu. 

Redale su se šanse ispred Dnjiprovog gola, a ispromašivao se Gonzalo Higuain. Točnije, Bojko mu je u četiri navrata sjajno obranio. 

Zabio iz zaleđa

Nikola Kalinić izašao je u 80. minuti utakmice. Gostujući trener u igru je uveo Seležnjova. Nije se Seležnjov ni zagrijao kako treba, a već je zabio za 1-1.

Bila je to jako sumnjiva situacija, domaći su tražili zaleđe nakon ubačaja s desne strane, ali zastava pomoćnika ostala je dolje. Čini se kako je Seležnjov zabio iz čistog zaleđa. 

Vine

Dnjipro je izdržao i s velikim golom u gostima odlazi na uzvrat.

Polufinale Europske lige, prva utakmica:

  • Napoli - Dnjipro 1-1 (Lopez 50 / Seležnjov 81)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'