Obavijesti

Sport

Komentari 144

Kaljuža na Maksimiru: Dinamo slavio pred stotinjak navijača

Kaljuža na Maksimiru: Dinamo slavio pred stotinjak navijača
14

Dinamo je dobio Osijek 4-1 u 11. kolu. Maksimirski travnjak bio je gotovo nemoguć za igru. Zoranu Mamiću najbitnije je da se nitko nije ozlijedio uoči Bayerna u utorak

VIDEO

Dinamo je na otvaranju 11. kola HNL-a pobijedio Osijek na Maksimiru 4-1. Pred stotinjak ljudi na kišom natopljenom travnjaku Dinamo je nastupio u "šarenom" sastavu. Zoran Mamić bio je bez pola momčadi, a "modrom" treneru najbitnije je bilo da se nitko ne ozlijedi uoči gostovanja kod Bayerna u utorak.

Bilo je gotovo nemoguće igrati. Dinamo je 2010. godine, nakon što je travnjak uništen na U2-ovom koncertu, za otprilike milijun eura dobio novi teren s vrhunskom drenažom i podnim grijanjem. No protiv Osijeka travnjak je bio za sve osim za nogomet.

"Trica do poluvremena"

Dinamo je poveo u 12. minuti utakmice. Pivarić je ubacio sa svoje polovice, Soudani je bio u zaleđu, ali je odustao od lopte, no od nje nije odustao Armin Hodžić koji je zabio šesti gol sezone. 

Dinamov napadač glavom je zabio kraj istrčalog osječkog golmana Mikulića i još se ozlijedio. Nakon nekoliko minuta Hodžić se pridigao i nastavio susret.

Samo pet minuta nakon toga Soudani je prošao po lijevoj strani i ubacio za Henriqueza, a Čileanac bez problema zabija za 2-0 na Maksimiru.

Osijek je zaprijetio na drugoj strani, ali Eduardo je bio spreman. Dinamo je poveo 3-0 drugim golom Hodžića. Ćorić je izašao jedan na jedan s Mikulićem, osječki golman odbio je loptu te istrčao iz svog šesnaesterca. Hodžić se sjajno snašao i prebacio je gostujućeg golmana pet minuta prije odmora.

Morris i Šovšić debitirali za Dinamo

Zoran Mamić u nastavku je od prve minute ubacio dvojicu debitanata u prvoj ligi. Mladi stoper Kobie Morris ušao je umjesto Pivarića, dok je Damir Šovšić zamijenio Soudanija. Šovšić je stigao u Maksimir iz Lokomotive što je bio jubilarni 80. prelazak igrača iz jednog u drugi klub otkad su “lokosi” prvoligaši 2009. godine.

U drugom dijelu to je bilo klasično odrađivanje posla. Dinamo nije previše napadao, a u jednom od rijetkih pravih napada "modrih" Musa je u 79. minuti na dodavanje Ćorića zabio prvijenac u Dinamovom dresu za 4-0. Konačnih 4-1 postavio je mladi osječki igrač Alen Grgić u 83. minuti utakmice.

HNL, 11. kolo:

  • Dinamo - Osijek 4-1 (Hodžić 12, 40 Henriquez 17, Musa 79 / Grgić 83)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'