Sport

Komentari 0

Kampovi 'vatrenih' na SP-ima: U Brazilu se na bazenu kupali goli, Ćiro šokirao izborom 98.'

Kampovi 'vatrenih' na SP-ima: U Brazilu se na bazenu kupali goli, Ćiro šokirao izborom 98.'

UZMI PLUS+ I ČITAJ TOP SADRŽAJ Svakog dana biramo za vas najbolje od najboljeg iz premium sadržaja. Ovo su najčitanije priče...

Svakoga dana na jednome mjestu donosimo vam najčitanije članke iz našeg digitalne PLUS+ ponude. Ovo su priče vodećih novinara 24sata koje ne možete pronaći nigdje drugdje. Pretplati se na PLUS+ i čitaj sadržaj samo za tvoje oči.

Dani ponosa i slave. Hrvatska se 1998. godine zaputila na prvo Svjetsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, a u potrazi za najboljim trening-kampom, "vatreni" su se odlučili za - Vittel. Omaleno mjestašce na sjeveroistoku Francuske, smješteno nedaleko od njemačke i švicarske granice. Cijela priča oko odabira Vittela bila je dosta čudna, puna sumnji i svakakvih anegdota. Naime, Vittel nije niti bio među 60 nominiranih kampova koji su ponuđeni svim reprezentacija sudionicima Svjetskog prvenstva, a Ćiro Blažević prvotno je predstavnicima HNS-a poručio kako želi kamp blizu Bordeauxa.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Kuća Japansko-hrvatskog prijateljstva, nogometni tereni pod nazivom Croatia Pitch, "Hrvatski tjedan", Hrvatski nogometni kup, predstavljanje hrvatskog turizma, proizvoda i gastronomije. Tako danas izgleda japanski gradić TokamachiMjesto u kojem i dalje stoji fotografija "vatrenih" iz 2002., lopta u staklenoj vitrini s potpisima naših reprezentativaca, čak je i bar nazvan po Davoru Šukeru! Na neuspješnom Svjetskom prvenstvu nastale su nikad dublje, neraskidive veze Hrvatske i Japana. Prava ljubav. 

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Novinar i fotograf 24sata dobili su 2006. ekskluzivnu priliku ući u kamp hrvatske nogometne reprezentacije, u prostorije hotela Dorint resort & spa, u kojem se nalaze prostorije za zabavu i relaksaciju, te u glavni objekt, u kojem je bila smještena naša selekcija tijekom SP-a u Njemačkoj, u famozni Fürstenhof. Spomenuti hotel bio je smješten u gradiću Bad Brückenauu. To je lječilišni grad u okrugu Bad Kissingen na sjeverozapadu Bavarske u planinama Rhön.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Praia do Forte malo je mjesto pored Salvadora, grada na sjeveroistočnoj obali Brazila. Tri mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva u tom malom ribarskom mjestu nije bilo travnatog terena. Niti jednog. Campo Croacia, kako se zvao taj prekrasan kamp u kojem je bila smještena Hrvatska, izgrađen je u svega 100 dana.

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

"Ako vaše ime nije na popisu ne možete ući, a ne bih vam savjetovao ni pokušaj prolaska nekim zaobilaznim šumskim putevima. Ruska policija je jako stroga i ozbiljno shvaćaju svoj posao" upozorio nas je zaštitar kojeg smo zamolili za kratku šetnju resortom "Šumska rapsodija" uoči dolaska hrvatske nogometne reprezentacije, koja je u njemu boravila tijekom grupne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.  

UZMI PLUS+ I PROČITAJ VIŠE:

Najčitaniji članci