Sport

Komentari 0

Kanada juri prema drugom SP-u

Kanada juri prema drugom SP-u

Kanada je na vrhu ljestvice s 22 boda, četiri više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći također s 18. Četvrta je Panama sa 17. Tri prve reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrta ekipa ide u interkontinentalno doigravanje

Nogometna reprezentacija Kanade napravila je veliki korak prema svom tek drugom plasmanu na Svjetsko prvenstvo nakon što je u susretu 10. kola kvalifikacija zone Concacaf u Hamiltonu pobijedila Sjedinjene Američke Države s 2-0.

Kanada je povela golom napadača Bešiktaša Cylea Larina u sedmoj minuti, a konačan rezultat je postavio branič Hatayspora Sam Adekugbe u petoj minuti nadoknade.

Amerikanci su tijekom susreta imali nekoliko lijepih prilika, veći posjed lopte (64:36 posto), uputili su više udaraca (13/8) te imali više kornera (4/1), no bodove je osvojio domaćin.

Meksiko je odigrao samo 0-0 kod kuće protiv Kostarike, Panama s 3-2 slavila protiv Jamajke, Salvador je s 2-0 slavio kod Hondurasa.

Kanada je na vrhu ljestvice sa 22 boda, četiri više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći također s 18. Četvrta je Panama sa 17.

Tri prve reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa ide u interkontinentalno doigravanje.

Kanad je do sada samo jednom nastupila na SP-u 1986. u Meksiku gdje je u skupini upisala tri poraza uz razliku pogodaka 0-5.

Najčitaniji članci