Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kandidat za gradonačelnika ima velike najave: U Dubrovniku bi mogao nastati GOŠK - Red Bull!

Kandidat za gradonačelnika ima velike najave: U Dubrovniku bi mogao nastati GOŠK - Red Bull!

Kada postanem gradonačelnik, obaviti ću razgovor s vlasnikom Red Bulla, gospodinom Dietrichom Mateschitzom te mu ponuditi dugoročnu suradnju između dva svjetska brenda - Dubrovnika i Red Bulla, kaže Vlahušić

VIDEO

Red Bull Salzburg je iznjedrio ponajboljeg napadača današnjice Erlinga Brauta Haalanda, Red Bull Leipzig bori se za naslov u Bundesligi, a uskoro bi mogli dobiti i Red Bull - GOŠK!

Možda je predizborna 'patka', ali ovo posljednje je obećanje Andre Vlahušića, kandidata za gradonačelnika Dubrovnika platforme 'Dubrovnik- naš grad'. GOŠK se natječe u 3. HNL jug i u posljednje vrijeme mu ne cvjetaju ruže jer drži tek 16. mjesto i bori se za ostanak. Takvom situacijom nije zadovoljan Vlahušić koji želi od Dubrovnika napraviti sportski grad pa je dao malo i suluda obećanja.

Dubrovnik: Andro Vlahušić i Mario Tevšić održali performans i konferenciju za medije

Ako postane gradonačelnik, prvi potez bit će mu sastanak s vlasnikom Red Bulla, bogatim Dietrichom Mateschitzom, kojeg će pokušati nagovoriti da kupi dubrovački klub.

FIA Formula World Championship, Monza F1

Riječ je o Austrijancu koji je težak 12,5 milijardi eura, a osim što ima 49 posto vlasništva u Red Bullu, posjeduje i kozmetičku tvrtku te dvije momčadi u Formuli 1, Red Bull Racing i Scuderiju AlphaTauri. Već godinama je vlasnik austrijskog kluba Salzburga, a u posljednjih nekoliko godina ušao je i u Leipzig koji je postao konkurentan klub u njemačkim i europskim okvirima. Vlahušić se nada da će to slučaj biti i s GOŠK-om.

No, kako sam tvrdi, neće stati na tome. Želja mu je uspostaviti suradnju s Monacom, a tu će se osloniti na trenera francuske momčadi Niku Kovača. 

Ligue 1 - AS Monaco v OGC Nice

E sada, je li riječ o 'klasičnim' predizbornim obećanjima koja ostanu na 'rekla-kazala', na koja smo naviknuli u Hrvatskoj, saznat ćemo tek ako Vlahušić opet postane gradonačelnik Dubrovnika. Tu poziciju obnašao je od 2009. do 2016. godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pogledajmo samo dvije vijesti – prva je da Dinamo planira izgradnju stadiona za 34 tisuće gledatelja za 60 milijuna eura, a druga je da je u Dubrovnik uplovila jahta vlasnika nogometnoga kluba Monaco. Naizgled nepovezane te dvije vijesti otvorile su neka zanimljiva pitanja – Možemo li napraviti nogometni stadion za pet tisuća gledatelja po cijeni od dvije tisuće eura po sjedalici kao budući zagrebački stadion?

Može li Dubrovnik dobiti prvoligaša vlastitim snagama ili pronaći europski klub koji bi kupio nogometni klub u Dubrovniku kao bazu za igrače iz šire regije? Naravno da je odgovor na oba pitanja – može!

Stoga ću, kada postanem gradonačelnik, obaviti razgovor s vlasnikom Red Bulla, gospodinom Dietrichom Mateschitzom te mu ponuditi dugoročnu marketinšku suradnju između dva svjetska brenda – Grada Dubrovnika i Red Bulla koja će osim ponude za suradnju u nogometu uključivati i suradnju na ostalim poljima, brendirajući naš grad kao turističku destinaciju namijenjenu mladim sportski orijentiranim turistima. Isto tako pozvat ću braću Nika i Roberta Kovača s vlasnikom AS Monaca u Dubrovnik kako bi uspostavili nogometnu suradnju, a kao nastavak turističke i prijateljske suradnje koju sam ranije uspostavio s predstavnicima Kneževine Monaco.

To je primjer kako možemo riješiti i probleme sa sportskom infrastrukturom i pomoći daljnjem razvoju naših sportašica i sportaša, koji istim žarom treniraju svakog dana i bore se svim srcem na terenu – u svim sportovima.

Zato ćemo, korak po korak, zajedno dubrovačkom sportu osigurati mjesto koje on zaslužuje – oni na sportskim borilištima, a moj tim na čelu našeg Grada. Jer dubrovački sport zaslužuje više i bolje!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...