Obavijesti

Sport

Komentari 48

Kaneko u 45 dana od epskog promašaja do glavnog aduta za naslov i usporedbi s Messijem!

Kaneko u 45 dana od epskog promašaja do glavnog aduta za naslov i usporedbi s Messijem!
12

Kaneko se maksimalno prilagodio, shvatio što želimo od njega, siguran sam da će biti još i bolji, govori Jakirović, dok Takurov prevoditelj sjedi uz klupu i juri uz aut liniju tijekom utakmica, baš poput trenera

VIDEO

Za uvod kviz pitanje: Koji je Japanac zabio najviše golova u povijesti HNL-a?

Na vrhu su dvojica, sa po dva gola: Haruki Arai za Šibenik i Taichi Hara za Istru. Da pitate bilo kojeg HNL kibica ili trenera, složit će se da taj dvojac neće dugo biti na vrhu. Pogotovo kad se sjetimo bombona kojima su Takura Kaneka (26) zasuli Sergej Jakirović i Mislav Karoglan nakon blijedog nedjeljnog derbija, koji je završio 0-0 i u kojem je jedini igrač koji je radio razliku na terenu bio Dinamov Japanac.

Pokretanje videa...

sažetak dinamo hajduk 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Imali smo doslovno cijeli trening u kojem smo radili kako zatvoriti Kaneka. Kad se kreće, ima nešto messijevsko! - uspio ga je Karoglan staviti u istu rečenicu s ponajvećim nogometašem svih vremena pa je nastavio:

Jakirović: Kaneko će biti još bolji

- Naravno, vrhunskog igrača nikad nećeš zaustaviti. On može jednim potezom napraviti razliku, ali smo dobro pripremili svoju igru. Navlači te pa iskoračiš, napravi dribling. Na početku ga je Diallo pogrešno napadao, udvajali smo ga sa Sahitijem, ali sam zadovoljan, nije ga lako čuvati. A kad ti takav prođe, važno je pokriti prostor gdje ubacuje loptu, zatvoriti mu opcije.

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a

Jakirović je dodao:

- Ne znam baš koliko su ga uspješno zatvorili. Imao je jako uspješan dribling i trebalo je biti nekoliko žutih kartona na njemu. Kaneko se maksimalno prilagodio, shvatio što želimo od njega, siguran sam da će biti još i bolji.

Kaneko digao navijače na noge

Kaneko je došao ljetos, još dok su u klubu bili Dario Šimić i Igor Bišćan, prošao je i pripreme, ali nije puno igrao. Od 18 utakmica zaigrao je u samo njih osam, svega 320 minuta. I premda su iz svlačionice dolazile informacije da je strašan igrač, navijači su ga već bacali u kategoriju epskih promašaja uz Sosu, Bernauera i Mihajličenka. Jer ako ne može igrati u takvom Dinamu, koji gubi od Ballkanija i Gorice...

Ali Kaneko je šutio, učio jezik i radio. Nerazdvojan od prevoditelja Kena Sulimanovića, koji ne skida osmijeh i osim što je na svakom treningu i sastanku, čak i trči uz aut liniju tijekom utakmica, na kojima ima svoj stolac na klupi ili uz nju.

Atena: Nogometaši Dinama odradili su trening na OPAP Areni

I od studenog Japanac je postao neizostavan u početnoj postavi! U svih deset utakmica, od kojih je Dinamo pobijedio šest i izgubio jednu, u Plzenu.

Driblinzima je i potezima digao na noge navijače protiv Slavena, Ballkanija, sada i Hajduka.

- Uh, teško je komunicirati s Kanekom kad ne razumije jezik - jadao se proteklih tjedana Sergej Jakirović jer Kaneko ne govori ni engleski.

Kaneko ljubimac Dinamovih navijača

Ken Sulimanović u međuvremenu je postao pridruženi član Dinamova stožera, tijekom utakmica sjedi uz teren na pomoćnoj klupi (koja se u Maksimiru nalazi pokraj klupe za pričuve), a Kaneko je u međuvremenu koliko-toliko naučio engleski jezik. Japanac slobodno vrijeme provodi učeći engleski jezik, svojim je napretkom u samo tri mjeseca iznenadio sve u klubu. I svaki dan ima online instrukcije iz engleskog.

Zagreb: Nogometaši Dinama odradili su trening na maksimirskom stadionu

Dinamo je godinu završio kao sudionik šesnaestine finala Konferencijske lige, kao druga momčad u Hrvatskoj, a Kaneko kao (po)najbolji igrač "plavih". Gol Lokomotivi i Astani, aistencije protiv Lokomotive, Varaždina, dvije protiv Slavena, pa još po jedna protiv Ballkanija i Rudeša.

Čovjek je u kratkom periodu postao ljubimac Dinamovih navijača.

Dinamov 'Šuriken iz Saitame'

- U prvom dijelu europskih kvalifikacija nisam imao prilike pokazati sve što znam i mogu, tako da mi je drago što sam u nastavku europskog putovanja dao doprinos pozitivnim rezultatima Dinama. Ne znam hrvatski jezik, pa ne mogu pročitati sve što se o meni piše, ali osjećam podršku navijača - rekao je "Šuriken iz Saitame", koji je na posudbi do kraja sezone.

I kojeg je trener najvećeg rivala, Hajduka, usporedio s - Leom Messijem! Eh, da je to netko rekao prije mjesec i pol dana...

Zagreb: Zagrijavanje prije po?etka utakmice Dinamo - Hajduk
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad