Sport

Komentari 53

Kaos na Wembleyju uoči finala: Engleski huligani ga cipelarili, on vikao: Nemojte, molim vas

Kaos na Wembleyju uoči finala: Engleski huligani ga cipelarili, on vikao: Nemojte, molim vas

Zastrašujuće snimke pojavile su se na društvenim mrežama, a sve se dogodilo uoči početka finalne utakmice Eura 2020. Jedan od navijača molio je da ga prestanu tući

Uoči finalne utakmice Europskog prvenstva između Italije i Engleske, na londonskom Wembleyju izbila je masovna tučnjava među navijačima. Njih nekoliko stotina pojavilo se bez ulaznica te su na silu htjeli ući na stadion. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači probili osiguranje

Huligani su agresivno probijali sigurnosne barijere i tukli su bilo koga tko im se našao na putu. Posebno je loše prošao jedan od navijača koji je u jurnjavi prema ulazu završio na podu. Nekoliko huligana potrčalo je prema njemu te su ga počeli brutalno cipelariti, prenosi Mirror.

- Nemojte molim vas - govorio je navijač dok je ležao na podu i dobivao udarce. 

- Od*ebi van pi*ko, nađi si je*eni posao klošaru - vikali su napadači.

Na društvenim mrežama pojavilo se više snimaka na kojima se vidi divljaštvo engleskih huligana među kojima se našao i spomenuti prestrašeni tinejdžer koji je istrčao iz meteža te na kraju primio više udaraca. 

Čini se da je cijela situacija eskalirala kada su navijači s ulaznicama vidjeli one bez njih te su ih batinama odlučili potjerati. 

U jednom trenutku čuje se kako jedan od navijača viče zaštitaru:

- Radi svoj je*eni posao - derao se revoltirani navijač.

Na jednoj snimci vidi se i stampedo engleskih navijača kako jure stubama prema tribini ispred zaprepaštenih zaštitara.

- Navijači bez ulaznica su provalili kroz sigurnosne barijere preskačući ih. U blizini nije bilo policije niti redara. Totalna ludnica- rekao je jedan od svjedoka, a drugi je dodao:

- Djeca su plakala. Jedan od navijača mi je rekao da je problem bio kod kontrole karata na vrhu Wembleyja. Situacija je bila poprilično zastrašujuća. 

Organizatori su poručili kako je policija nakon incidenta uspjela zadržati nekolicinu huligana. 

- Sigurnosne mjere su brzo aktivirane i nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu - rekli su organizatori nakon čega su pak objavili:

- Radimo na tome da one koji su se probili na stadion bez ulaznica ne uđu na njega i da ih izbacimo van.

Najčitaniji članci