Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kaos u Istri: Franjić pobjegao u Split, otišli i Šimurina te Jo

Kaos u Istri: Franjić pobjegao u Split, otišli i Šimurina te Jo
1

Klub iz Pule su u razmaku od samo par dana napustili Petar Franjić, Jo i Ivan Šimurina. No Michael Glover kaže kako je Franjić i dalje pod ugovorom s Istrom

VIDEO

I dok su rezultati Istre na početku sezone odlični, u svlačionici pulskog prvoligaša odvija se prava drama. Nakon remija s Osijekom klub je napustio ponajbolji igrač Istre Petar Franjić i potpisao sa Splitom. Razlog? Neisplata plaća zbog koje je, kako smatra, imao pravo pokupiti papire i bez odštete napustiti klub. No gazda kluba ne misli tako.

- Franjić je pod ugovorom s NK Istrom 1961 i klub nije prekršio ugovor na niti jedan način. Klub je izvršio sve obaveze i 100% sam siguran da je Franjić u krivu što je mislio da će moći izaći iz ugovora s kojim će za Istru biti vezan do kada ćemo mi misliti da treba biti vezan - rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije izvršni direktor pulskog prvoligaša Michael Glover.

Od kraja prošle sezone igrači gotovo na dnevnoj baci napuštaju Istru, a američki gazda kluba u svemu tome vidi zavjeru.

- Učinili smo sve pravne postupke kako bi osigurali svoja prava. Split je u potpunosti svjestan da duguje novac i mislim da su napravili stratešku odluku da tu obvezu iskoriste tako da nanesu što više kazne i boli ovome klubu - rekao je Glover te se prisjetio odlaska Blagojevića i Woona u isti klub:

- Dobro su znali da klubu treba novac u ožujku, travnju i svibnju od tih prodanih igrača, ali su znali i da mogu kasniti s uplatom. Smatram da su oni to kockarski iskoristili da vide mogu li prisiliti klub da ispadne iz lige. To njihovo odbijanje izvršavanja obaveza je tadašnju upravu nagnalo da dođe do mene i mojih partnera kako bi potražili pomoć. Nadam se da će Split platiti do sredine kolovoza, a ja sam spreman učiniti sve što je u mojoj mogućnosti da Split bude kažnjen što je više moguće jer ne shvaćam koncept uzimanja igrača klubu i neizvršavanje isplate. Mislim da je Split konkurent Istri 1961 i smatram da će iskoristiti sve kako bi stekao prednost. Ako to znači uskratiti novac klubu kojemu novac nasušno treba, onda je Split učinio upravo to bez imalo moralnih dvojbi.

A da je situacija u Istri doista kaotična govori i podatak da je klub napustio i Ivan Šimurina koji odlazi u Koper te Jo koji se oprostio od navijača preko Facebooka. Nastavlja se tako borba Igora Pamića na dva fronta, jedna s protivnicima u HNL-u, a druga s igračima u vlastitoj svlačionici. Zasad mu puno bolje ide ova prva jer Istra drži treće mjesto sa sedam bodova u četiri kola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...