Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kapetani Gorgon i Kvržić gaze, ova Rijeka jedva čeka Hajduka!

Kapetani Gorgon i Kvržić gaze, ova Rijeka jedva čeka Hajduka!
7

Rijeka je 3-0 pobjedom u Zaprešiću prekinula mini-krizu. U subotu ju čeka 152. Jadranski derbi. Hajduk na Kvarner dolazi s dvije uzastopne pobjede. Ozljede ju razapinju, ali ova Rijeka jedva čeka Hajduka

VIDEO

Već godinama Hajduk je Rijekin najdraži gost jer joj rivalitetom napuni tribine i blagajnu, a kući se vraća napunjene mreže. U subotu je na rasporedu 152. Jadranski derbi. Od 15:00 na Kvarneru će igrati barem naoko probuđeni Hajduk koji je u dva proljetna kola pobijedio i Osijek i Lokomotivu.

Rijeku je zimska pauza prekinula u sjajnom nizu od sedam jesenskih uzastopnih pobjeda, ali jučer je pobjedom 3-0 u Zaprešiću prekinula mali negativni niz od dvije proljetne utakmice bez pobjede. Problemi s ozljedama ju razapinju, ali ova Rijeka jedva čeka Hajduk!

Ovo je pet riječkih nogometnih veselja i briga nakon trijumfa u Zaprešiću, a uoči Jadranskog derbija na Rujevici:

1. Gorgon i Kvržić

Kapetani gaze! Kvržić je krilo koje je u Zaprešiću s vrpcom oko ruke igralo na beku i bio je - igrač utakmice. Dok nije ušao Gorgon pa svojom klasom otišao dimenziju više u odnosu na sve ostale aktere i riješio utakmicu. Gorgon je kapetan koji je počeo na klupi jer je oporavljenik. U pola sata je pokazao više nego kompletna Rijeka u prva dva proljetna kola. Nije Bišćan bez veze njemu i Kvržiću dao status kapetana. Gorgon i Kvržić su vođe ove Rijeke. I igraju - kapetanski.

2. Puljić i Lončar

Stjepan Lončar trči, gradi Rijekinu i razgrađuje protivničku igru sa fanatičnom borbenošću i tehnikom koju hvali i jedan Robert Prosinečki. Jučer je napokon dočekao da za Rijeku zabije pa uz osmijeh komentirao "Odčepilo se"! Je, i to - zasluženo. Jakov Puljić je prije osam dana na Rujevici protiv Gorice promašio dva (ključna) zicera, ali Puljićeva je logika "ako te neće, radi još jače". Pa mu se s punim pravom vratilo kod Intera kojem je zabio dva gola. Dok se Čolak oporavlja, ovaj Puljić je veliki riječki osmijeh više!

3 Bišćan i stožer

Šef, njegovi pomoćnici, liječnici, kondicijski treneri, rehabilitacijski treneri... Nikome na pamet nije palo da u ozljedama traži alibi za remi u Koprivnici i poraz od Gorice. A premda je u pitanju samo teški peh (6-7 igrača van stroja) najprije su kolektivno stali pred ogledalo i pogreške tražili u sebi. Samokritičnost i bježanje od alibija... Nije čudo da Bišćana igrači i gotovo svi navijači - obožavaju!

4 Murić i Tomečak

Rijeka: Robert Mutić novi je igrač Rijeke

Svi znaju da su klase, nitko ne zna u kakvoj su natjecateljskoj formi i kondiciji. Murić je dobio 15 minuta u Zaprešiću i kaže "karijera mi dosad nije bila kakva je mogla biti jer mi treneri nisu davali dovoljno šansi. Sad sam spreman za otprilike 70 minuta". Tomečak je purger, a - ljubimac Kvarnera. Za Jadranski derbi će imati pravo nastupa. Tomečak i Murić su nogometni majstori, a u kakvoj su formi možda doznamo već u subotu ako se dogodi priča "Riječki purgeri kontra Hajduka"!

5. Ozljede i Armada

NK Inter Zapresic - HNK Rijeka

Mlađahnom Mateju Vuku u Zaprešiću je pukla kost u stopalu. Dva-tri mjeseca pauze, moguća operacija, sezona gotova. A Rijeka je protiv Intera u startu počela bez ozlijeđenih Hebera, Čolaka, Raspopovića, Punčeca, Pavelića i Capana - šestorice! Bišćan sam kaže "to mi se u životu nije dogodilo", a dobra vijest je da se vratio fenomenalni Gorgon, da formu diže Halilović te da su na raspolaganju Tomečak i Murić, a na klupi svoju šansu čeka i stoperski talent Velkovski. Armada je u Zaprešiću opet navijala, ali i - vrijeđala Damira Miškovića (čovjeka koji je klub za koji navijaju spasio stečaja i odveo do najvećih uspjeha u klupskoj povijesti... Njega vrijeđaju?!). Protiv Hajduka će navodno biti na tribinama, ali neće navijati. Jedno je sigurno: od uvreda i samonametnute 'nijemosti' - nitko nema koristi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja