Obavijesti

Sport

Komentari 1

Karabatić: Želim otići iz Kiela, želim biti uz Noku!

Karabatić: Želim otići iz Kiela, želim biti uz Noku!
1

Ponajbolji svjetski rukometaš na svojoj je stranici objasnio kako je u Kiel došao zbog Serdarušića, koji je nedavno postao trener RN-Löwena

VIDEO

Zvonimir Noka Serdarušić došao je u Kiel 1993. i u sljedećih 15 godina odveo njemačku momčad do 11 naslova prvaka države, osvajača pet nacionalnih kupova te jedne Lige prvaka. Nakon svega, na kraju prošle sezone dočekala ga je neugodna vijest.
- Odlučili smo prekinuti našu suradnju - glasila je poruka klupskog čelništva. Serdarušić je bio utučen, takav rastanak s Kielom nije zamišljao. Otišao je u Norvešku, gdje živi sa suprugom, zamalo je odustao od rukometa.
- Lovit ću ribu, uživati u mirovini, daleko sam od rukometa - govorio je jesenas Noka. A za to vrijeme Nikola Karabatić je žalio za omiljenim trenerom, čovjekom koji ga je do kraja afirmirao u rukometnom svijetu.
- Dolazeći 2005. u Kiel, za njih sam se odlučio jer sam najviše od svega želio raditi sa Serdarušićem. Naravno, želio sam i igrati u jednom od najvećih klubova u Europi - izjavio je Karabatić na svojoj internetskoj stranici. Nikad ranije Francuz hrvatsko-srpskih korijena nije javno rekao da želi napustiti momčad čiji je vođa i najbolji igrač. No nedavno je Serdarušić preuzeo ambiciozni Rhein-Neckar Löwen i odmah izrekao svoju prvu želju: Nikola Karabatić! U klubu nisu dvojili, milijun eura je 'rezervirano' za ponajboljeg svjetskog rukometaša. Koji nema apsolutno ništa protiv.
- Da, želim ponovno surađivati s Nokom, to strašno želim. Nema razloga da to ne priznam. Stalno me prati osjećaj da mi nešto u životu nedostajao - pomalo dramatično objasnio je svoje želje za budućnost Karabatić. Što će Kiel reći na to? Sasvim je jasno da neće samo tako pustiti Nikolu. Ako ga i puste, možda će i tih milijun eura, u rukometnom svijetu ogromna cifra, biti premalena.

IKER ROMERO JEDINI MILIJUNSKI
Novca je u rukometu daleko manje nego u nogometu, pa čak i u košarci. I zato su milijunski transferi - plafon. Jedini rukometaš u povijesti za kojeg je netko nekome platio milijun eura je Španjolac Iker Romero. Ciudad Real je početkom stoljeća počeo graditi veliku momčad i Romero je bio u svim nacrtima te momčadi. No Barcelona je bila uporna. Iz Ciudada su poslali poruku - dajte milijun eura i imate ga. Uz jednu jedinu misao; to nitko u rukometu neće platiti! No Barcelona ih je iznenadila, izdvojila milijun i uzela Romera. Do danas je ostao najskuplje plaćeni rukometaš.
Ivana Balića ovoga ljeta CO Zagreb je platio 800.000 eura, uz pomoć raznih kredita i sponzorstava. Romero je ostao rekorder. No pristane li Kiel prodati Karabatića, taj bi transfer lako mogao postati rekordan. Milijun je spreman, još ponešto će vjerojatno trebati dodati. Nikola je najplaćeniji na svijetu sa 600.000 eura godišnje, sada bi i po drugom kriteriju mogao postati najskuplji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...