Sport

Komentari 58

Karić, kaj delaš to? Varteks u šaljivom videu 'prodaje travu'

Karić, kaj delaš to? Varteks u šaljivom videu 'prodaje travu'

Nakon što su nedavno skupili dovoljno novaca za nabavku sustava kontejnerskih svlačionica, trećeligaš Varteks krenuo je u još jednu akciju. Sad skupljaju za novi travnjak, a akciju su predstavili šaljivim videom

Drago mi je da ste odvojili malo vremena i došli posnimiti naš budući teren. O terenu brinem ja, a naši dečki treniraju šest puta na dan - strogo profesionalno, početak je humorističnog videa NK Varteksa gdje je u glavnoj ulozi poznati hrvatski glumac Jan Kerekeš. Ovim videom predstavili su akciju 'Kupi travu za Varteks'.

Akcija simboličnog imena započela je nedugo nakon početka akcije 'Za Varteksov dom' u kojoj su skupili dio novaca potreban za početak izgradnje i opremanja sustava kontejnerskih svlačionica na novom Varteksovom terenu koji će niknuti u Hrašćici pokraj Varaždina. Tamo se trenutno nalazi stariji kompleks sa travnjakom, a novi trećeligaš tamo će pokušati napraviti 'svoj dom'. 

Nakon što su skupili za svlačionice, Varteksovci su krenuli prikupljati donacije za građevinske radove, odnosno podlogu za postavljanje umjetne trave u svom novom kompleksu. Cilj je skupiti 250.000,00 kn, a zainteresirani sredstva mogu donirati na linku. Možete označiti koji dio travnjaka želite 'kupiti', a četvorni metar 'košta' 150 kuna. Svi donatori bit će objavljeni na web stranicama NK Varteks, te će lista donatora pronaći svoje mjesto na novom igralištu u Hrašćici.

Od 2. ŽNL do 3. HNL

Još 2011. godine revoltirani promjenom imena voljenog im kluba, ali i odnosom prema 'svetinji', varaždinski White Stonesi odlučili su osnovati svoj klub. Dali su mu jedino ime koje priliči - NK Varteks. Danas, osam godina kasnije, taj je 'navijački' Varteks u 3. HNL, a ove su godine žestoko krenuli u stvaranje 'Varteksovog doma'.

Pravi Varteks u sezoni 11/12 preimenovan je u 'NK Varaždin Varaždin' i izbačen je iz elitnog ranga hrvatskog nogometa. Četiri godine kasnije je preimenovan u VŠNK - Varaždinski športski nogometni klub te je takoreći 'izdahnuo'. Tada je ime NK Varaždin preuzeo još jedan mladi klub u gradu, današnji Varaždin koji igraju 1. HNL. No, ime nekoć velikog kluba danas nosi upravo klub onih koji su bivšeg diva iz Varaždina zdušno bodrili.

Sraćinec: Veldin Karić na utakmici 4. nogometne lige

U osam godina postojanja Varteks je došao od šestog do trećeg ranga hrvatskog nogometa, a klub djeluje po 'socios' modelu i načelu 'jedan član - jedan glas'. Uz grb i boje slavnog klube te glasne navijače pokraj terena, ovaj klub polako nastavlja svoj uspon prema elitnom rangu hrvatskog nogometa. Njihov mladi gradski rival 'ekspresno' je stigao do 1. HNL, a tko zna, možda ćemo kroz koju godinu u elitnom rangu hrvatskog nogometa opet gledati klub imena Varteks.

Najčitaniji članci