Obavijesti

Sport

Komentari 144

Karlović je, a Ćorić nije uspio ući u polufinale ATP turnira

Karlović je, a Ćorić nije uspio ući u polufinale ATP turnira
1

Ivo Karlović se plasirao u polufinale ATP-a u Istanbulu pobijedivši Marcela Granollersa 7-6, 6-7, 6-4. Borna Ćorić nije uspio pobijediti Nicka Kyrgiosa i ući u polufinale Estorila

VIDEO

Hrvatski tenisač, 37-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Istanbulu, on je u četvrtfinalu nakon dva sata i 13 minuta borbe svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 7-6 (2), 6-7 (3), 6-4.

Iako se igralo na zemljanoj podlozi, dominantni udarac u dvoboju bio je servis, oba su igrača imala 79 posto uspješnosti ubačenog prvog početnog udarca, te 78 postotnu realizaciju na prvom servisu, a u takvoj situaciji sve do rezultata 4-4 u trećem setu nije bilo niti jedne "break-lopte".

Karlović je u šest Granollersovih servis-gemova u prvom setu osvojio tek tri poena, ali je u trenucima kada je bilo najvažnije, u "tie-breaku" osvojio još tri poena na suparnikov servis i riješio prvu dionicu igre u svoju korist.

I u drugom setu je Karlović u šest servis-gemova suparnika osvojio tek tri poena, no nije uspio ponoviti "tie-break" iz prethodne dionice, osvojio je tek jedan poen u odlučujućoj igri, dok je Granollers uspio ostvariti dva "mini-breaka" i tako odvesti dvoboj u odlučujući set.

Do rezultata 4-4 oba su igrača i dalje čvrsto držala svoj servis, a tada je Karlović bio suočen s jedinom "break-loptom" u dvoboju. Naš se veteran izvukao iz te situacije, a potom je iskoristio krizu prvog servisa kod Španjolca u trenucima kada je ovaj servirao za ostanak u meču, te iskoristio svoju prvu "break-loptu", koaj je ujedno bila i meč-lopta.

Bio je ovo treći međusobni ogled Karlovića i Granollersa i druga pobjeda našeg igrača.

Do turnira u Istanbulu Karlović nije imao niti jednu pobjedu na ATP Touru ove sezone, a u subotu će igrati u polufinalu protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je u četvrtfinalu svladao Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (1), 6-1. 

Ćorić bez polufinala Estorila

Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Estorilu, njega je u četvrtfinalu svladao Australac Nick Kyrgios sa 6-4, 6-4 za sat i 10 minuta igre.

U prvom seniorskom dvoboju dvojice igrača koje se smatra budućim zvijezdama svjetskog tenisa godinu i pol dana stariji Australac dominirao je u svim segmentima igre. Jakim servisima nije dopustio Ćoriću niti jednu "break-loptu" u čitavom meču, a i većina izmjena s osnovne linije otišla je na stranu Kyrgiosa.

Nakon dobrog ulaska u susret na svom servisu, Ćorić je u petoj igri zaredao s pogreškama i praktički darovao Kyrgiosu "break" koji mu je omogućio osvajanje prvog seta.

U drugom setu jedini "break" dogodio se pri rezultatu 1-1, a ponovno Ćorić nije uspio niti zaprijetiti povratkom izgubljenog servisa. Štoviše, kod rezultata 4-2 Kyrgios je imao jednu, a kod 5-3 još tri prilike za dvostruki "break", no Ćorić je pokazao svoju borbenost i uspijevao zadržati rezultatski priključak.

Naš je igrač spasio ukupno pet meč-lopti, no Australac se ipak nije pokolebao, te je realizirao šestu priliku za prolazak u polufinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše