Obavijesti

Sport

Komentari 71

Karlović ispustio veliku priliku: Jedan od mojih najtežih poraza

Karlović ispustio veliku priliku: Jedan od mojih najtežih poraza
1

Nakon dva sata i 15 minuta iscrpljujuće borbe po washingtonskoj žegi Gaël Monfils spasio je servis za meč i meč-loptu Ive Karlovića i osvojio turnir iz serije ATP 500 rezultatom 5-7, 7-6(8), 6-4

VIDEO

Tako blizu, a tako daleko. Ivo Karlović servirao je za prvu hrvatsku titulu iz serije ATP 500 još od Ivana Ljubičića prije deset godina, mogao je postati tek drugi Hrvat s takvim uspjehom, ali na kraju je u Washingtonu ipak ostao kratkih rukava.

Francuz Gaël Monfils, drugi nositelj na turniru u američkom glavnom gradu, pobijedio je "Diva sa Šalate" 5-7, 7-6(8), 6-4 u finalu nakon dva sata i 15 minuta i osvojio tek šesti ATP-turnir u 25. finalu, prvi na betonskoj podlozi na otvorenom.

"Jedan od najtežih poraza, ako ne i najteži. S 37 godina izboriti tako dobru priliku i ostati jako, jako, jako blizu poražavajuće je. Ali poraz nikad nije samo poraz, nego i lekcija. Bila su to sjajna dva tjedna, niz od osam pobjeda morao je završiti, šteta što se to dogodilo danas. Čestitam Monfilsu", napisao je Karlović na Facebooku.

Kad je "Doktor Ivo" u drugom setu ponovio scenarij i napravio drugi break kod 4-4, otvorio mu se servis za meč i činilo se kako je titula već u džepu. No to nije bio slučaj. Monfils je ispustio 0-40, došao je Zagrepčanin do izjednačenja, ali potom izgubio dva poena u nizu i set je otišao u tie-break.

Bio je to prvi Karlovićev izgubljen servis na cijelom turniru, ali zadržao je koncentraciju do Monfilsova vodstva 7-6 u tie-breaku. Ipak, ne i nakon toga. Jedan jedini mini-break otišao je na stranu Francuza koji je tako odveo finale u treći set.

Iako je Karlović igrač koji psihički rijetko osjeća bilo kakav pritisak, sve bolji Monfilsovi udarci uz navijanje publike protiv Hrvata ipak su malo-pomalo meč odvodili na stranu Francuza koji je napravio break u ranoj fazi trećeg seta i sačuvao ga do kraja.

Nije Ivi pomoglo ni 28 asova ni 84 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, morao se zadovoljiti statusom finalista u Washingtonu. No s 37 godina i to je ogroman rezultat koji će ga u ponedjeljak dići osam mjesta na novoj ATP-ljestvici, na 27. poziciju.

ATP Washington, finale:

  • Gaël Monfils (Francuska, 2) - Ivo Karlović (Hrvatska, 13) 5-7, 7-6(6), 6-4

Kronologija meča:

>>> 7-5, 6-7, 4-6 MONFILS JE POBIJEDIO. Na žalost, Francuz je odservirao za meč i vratio se iz vrlo teške situacije. Karlović je servirao za meč u drugom setu, imao je i meč-loptu u tie-breaku, ali sve to uspio je propustiti. Nema se što dodati, Gaël je ipak bio bolji.

>>> 7-5, 6-7, 4-5 Iako je Karlović imao 0-30 na Monfilsov servis, no nije uspio izboriti break-loptu. Francuz će servirati za naslov.

>>> 7-5, 6-7, 3-4 Nema pretjeranih problema za servere, čekamo sljedeći Karlovićev pokušaj za break.

>>> 7-5, 6-7, 2-3 Karlović je imao velikih problema na svom servisu, došao je Monfils do izjednačenja, ali Ivo je ipak osvojio taj gem i zadržao kakvu-takvu nadu da dostigne Francuza.

>>> 7-5, 6-7, 1-2 BREAK MONFILSA. Nastavlja se Karlovićev pad. Monfils je uzeo servis Divu i ima veliku prednost u trećem setu.

>>> 7-5, 6-7, 1-1 Bez breaka na otvaranju odlučujućeg seta.

>>> 7-5, 6-7 MONFILS OSVAJA SET. Jedna lopta presudila je u tie-breaku, kako to obično biva kod Karlovića. Ali nije otišla na njegovu stranu. Iako je imao meč-loptu protiv servisa, nije je iskoristio i Monfils je s 8-6 osvojio tie-break i drugi set. Lagan bekhend Ivo je poslao u mrežu.

>>> 7-5, 6-6 Slijedi tie-break drugog seta.

>>> 7-5, 5-5 BREAK MONFILSA. Na žalost, Monfils se vratio u meč. Imao je Francuz 0-40, izvukao je sve to Ivo i došao do izjednačenja, ali nije uspio završiti posao i Francuz je došao na 5-5. Prvi je to izgubljen servis za Karlovića na cijelom turniru!

>>> 7-5, 5-4 BREAK KARLOVIĆA! Ivo će servirati za meč! Iskoristio je drugu break-loptu i smešom si otvorio veliku priliku!

>>> 7-5, 3-4 Okrenula se sada situacija. Manjih je problema imao Karlović na servisu, a Monfils je bez izgubljenog poena osvojio svoj servis-gem. I dalje nema breaka u drugom setu.

>>> 7-5, 2-3 Lovi Karlović Monfilsa, ali nikako da ga ulovi. Opet je osvojio svoj servis-gem bez izgubljenog poena i došao na 30-30, no to je bilo sve.

>>> 7-5, 1-2 Ivo je mirno odradio svoj servis-gem i opet bio opasan na Monfilsov početni udarac. Izborio je 30-30, ali Francuz je ipak osvojio gem za 2-1.

>>> 7-5, 0-1 Opet je Ivo dobro otvorio set, imao je 15-30 na Monfilsov servis, ali ipak ne i break-loptu.

>>> 7-5 KARLOVIĆ OSVAJA SET! I to na kakav način... Monfils je imao tri vezane break-lopte na 0-40, ali sve je to spasio Ivo i nakon 41 minutu igre, uz 91 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, osvojio prvi set 7-5.

>>> 6-5 BREAK! Karlović će servirati za prvi set! Izborio je Ivo 15-40 s nekoliko sjajnih reterna pod noge Monfilsa, a Francuz je potom napravio dvostruku pogrešku na prvu break-loptu .

>>> 5-5 Imao je Karlović manjih problema na svom servisu, došao je Monfils do izjednačenja, ali je asom i izlaskom na mrežu Hrvat sačuvao svoj servis.

>>> 4-4 Drži se Monfils još uvijek u meču, a Karlović je već ubacio devet asova i ima 100 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

>>> 3-3 Nema iznenađenja na servisima Ive i Gaëla nakon prvog gema u kojem se mučio Francuz. Karlović još nije izgubio ni poen na svom servisu.

>>> 1-2 Uzvraća Monfils osvojenim servisom bez izgubljenog poena.

>>> 1-1 Četiri asa, a kako drugačije? Majstorsko otvaranje na servisu hrvatskog Diva.

>>> 0-1 Izborio je Ivo Karlović break-loptu na Monfilsov prvi servis-gem umeču, ali spasio se Francuz asom i poveo 1-0. Odlično je otvorio meč Zagrepčanin, napada i traži svoju priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka