Obavijesti

Sport

Komentari 1

Karlović protiv Isnera: Susret fantastičnih servera na travi...

Karlović protiv Isnera: Susret fantastičnih servera na travi...
1

John Isner je u prednosti zbog samopouzdanja i trenutne situacije Karlovića koji se žalio na umor. No trinaesta igra je sasvim realan scenarij u ovom meču servera...

VIDEO

Iako je nastup u Wimbledonu završio predajom u drugom kolu Isneru takav razvoj nije mnogo naškodio i srećom sve je s koljenom bilo dobro uoči ovog turnira. Stoga je mogao mirnije krenuti u pohod ka trećoj uzastopnoj tituli, a zasad i ostavlja dojam da će do nje i doći.

- Kad sam prvi put došao ovdje nisam se najbolje snašao te mi tereni i loptice nisu sjeli. Sve se promijenilo prije dvije godine i sada mogu reći da se radi o mojem omiljenom turniru - nedavne su riječi Amerikanca.

Iza njega su dvije uvjerljive pobjede protiv neugodnih igrača u kojima je male neizvjesnosti bilo u samo po jednom setu. U posljednjem meču sa Mannarinom to je bila druga dionica, dok je Isner na iznimno uvjerljiv način osvojio prvu. Točnije za samo 15 minuta i ukupno tek četiri izgubljena poena. U drugom setu je Francuz stabilizirao svoj servis te dogurao do tiebreak, no u njemu je Isner još jednom pokazao zašto ga često oslovljavaju "kraljem" takvih igara. S 9-7 je osvojio jedanaesti uzastopni tiebreak na ovom turniru i još jednom pokazao s koliko samopouzdanja igra na ovim terenima. Od ukupne statistike valja izdvojiti njegovo besprijekorno serviranje (13 aseva, poeni na prvom -33/35) te podatak da ponovno nije pružio ni jednu break priliku.

- Kad serviram ovako protivnicima je jako teško izboriti neku šansu i mogu zamisliti što im prolazi kroz glavu. Zadovoljan sam svojim nastupom, no moram i dalje ostati koncentriran pošto me sada čeka vrlo težak meč. Protiv Karlovića će zasigurno odlučiti poen, dva - zborio je Isner o prijašnjem i budućem susretu.

S visokim Hrvatom se dosad susreo tri puta, pamti dva poraza, a valja spomenuti da smo u tim susretima vidjeli čak pet tie breakova. Na travi nisu igrali, no sudeći prema brzini terena i loptica barem jedna trinaesta igra je potpuna realnost.

Tim više što i "div sa Šalate" ovdje servira odlično i može se zaključiti da se zasad kod njega ne osjeća nikakav izostanak. Stvarnost je potpuno drugačija pošto je prije tri mjeseca doživio meningitis, a u nedavnom intervju je i sam potvrdio težinu tadašnje situacije:

- Kada su me hospitalizirali nisam znao svoje ime i koja je godina. Bilo je i dosta bolova, a doktori mi nisu mogli reći hoću li se 100% oporaviti. Stoga je pravo čuda da sam već na terenima, a k tome još veće da pobjeđujem - izjava je Hrvata otprije dva dana.

Stoga mu se svakako mora čestitati što je u prvom nastupu odmah otišao do četvrtfinala i izborio dvije teške pobjede u vrlo izjednačenim susretima. Protiv Pospisila u drugom kolu čak je i zaostao za tri poena, a interesantno je i da ga je Kanađanin nadvisio u broju aseva (9-7). No govori nam to da Karlović može igrati izmjene na vrlo kvalitetnom nivou, a razlog gustog rezultata možemo tražiti u propuštenim šansama Hrvata (3/13), dok je Kanađanin svoje vrlo dobro koristio (3/4).

- Naravno da sam zadovoljan što sam uspio pronaći put do pobjede no moram priznati da me dosta iscrpila - riječi su koje je Karlović dao nakon susreta, a nakon te izjave u prilog mu je svakako išao dan odmora.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Tenis, Newport, četvrtfinale:

Karlović - Isner

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika