Obavijesti

Sport

Komentari 139

Karoglan: Narod slavi, a tablica HNL-a je nerealna. Novi ugovor nije mi bitan niti me sad zanima

Karoglan: Narod slavi, a tablica HNL-a je nerealna. Novi ugovor nije mi bitan niti me sad zanima
6

Hajduk u petak gostuje kod Lokomotive, a trener ne želi previše o jesenskom naslovu. "Sve je to u bod, puno je zaostalih utakmica. A gdje god idemo, punimo stadione", rekao je

VIDEO

Nova utakmica, novi izazov, osmi u drugom mandatu Mislava Karoglana na klupi Hajduka. Čeka ga Lokomotiva (petak, 17.30), momčad koja je u prošlosti znala dosta puta zagorčati  život trenerima Hajduka, no koja u zadnjih deset ogleda svega jednom slavila protiv Hajduka. Uoči utakmice iz Zagreba su stizale slike redova za ulaznice, očito će i ovoga puta Hajduk imati sjajnu podršku.

Pokretanje videa...

hajduk 00:20

'Tereni su isti za sve, mrzim tu temu'

Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja, možemo li to najaviti?

- Može, ako i bude promjena neće ih biti puno.

Lokomotiva se voli nadigravati?

- Oni vole igrati protiv velikih momčadi, intenzivni su, imaju dubinu, igraju brzo, uzimali su bodove velikima, bili su blizu skalpu u Maksimiru. Tradicionalno teško gostovanje, moramo se prilagoditi zimskim uvjetima i biti pravi.

Jeste li razgovarali o novom ugovoru?

- Niti je to bitno niti me zanima...

Kakav teren vas očekuje?

- Moramo biti spremni na sve uvjete, tereni su isti za sve, mrzim tu temu. Ovo je za nas ključna utakmica, tako smo se i spremali. Moramo biti na vrhunskom nivou da uzmemo bodove u Kranjčevićevoj.

VIDEO Krova, Pukštas i Žaper su zaigrali protiv seniorki Hajduka
VIDEO Krova, Pukštas i Žaper su zaigrali protiv seniorki Hajduka

'Ne smiju misli bježati na Dinamo'

Lokomotivu je teško pobijediti?

- Oni igraju bolje nego što imaju bodova, da su dobili u Maksimiru pričali bismo o momčadi koja radi čuda. Oni su drugačiji nego cijela liga, rade dobar posao već sezonama, imaju kontinuitet trenera, niti su bolji ni lošiji, isti je to koncept, principi, sposobni su pobijediti svakoga i tako se i pripremamo. Puno toga će ovisiti o nama.

Napokon se riješilo pitanje prvog poluvremena?

- Treneri nikad nisu zadovoljni, ali u HNL-u nema kluba koji dominira svih 90 minuta. Tu su negdje Rijeka, Dinamo i mi, moramo smanjiti ta razdoblja loše igre. Utakmica će imati svoje smjerove, mi moramo u svakoj fazi igre biti jasni i odlučni, odgovoriti na zahtjheve.

Koga biste posebno apostrofirali od igrača Lokomotive, možda Tucija?

- Nikoga posebno. Oni prodaju, nešto novo se pojavi, selektiraju brze i vertikalne igrače koji su budućnost nogometa. Imaju okosnicu momčadi koju popunjavaju, uvijek su slični, ako se sjetite utakmice na Poljudu, sjetit ćete se koliko je bilo vatre na koju moraš odgovoriti...

Kako je reagirala momčad kroz tjedan, nakon Lokomotive slijedi Dinamo?

- Ne smiju misli bježati. Puno je zaostalih utakmica, tablica nije realna, sve je u bod i to ponavljamo. Nitko ti ništa neće pokloniti.

'Ako razmišljaju o kartonu, neće početi ni protiv Dinama'

Je li momčad kompletna, na koga osim Ferra i Melnjaka ne možete računati?

- Imamo tri upitna igrača, ne očekujem neke velike zamjene, to je otprilike 13 igrača koji konkuriraju za početnih 11...

Kakvo je vaše mišljenje o Silviju Čabraji, endemskoj vrsti HNL trenera koji radi sizifovski posao održavanja Lokomotive u ligi i odgajanja mladih igrača koji se prodaju da bi klub živio?

- Najvertikalniji su u ligi, ne napucavaju. Prilagodbu na igrače koje imaju rade stalno, sposobni su to odraditi, sjajan posao kolega radi, Lokomotiva se time i bavi. Imaju tu sinergiju pogona i prve momčadi. Rade dobro, ono što je nama bitno je Hajduk, to je naš fokus. 

Treći žuti karton prijeti Sahitiju, Siguru, Šarliji, Kaliku i Dočkeku. Protiv Varaždina ste ih uspjeli sačuvati, hoćete li na isti način pokušati sačuvati i protiv Lokomotive za derbi?

- Nema šanse da tako razmišljaju, ako tako razmišljaju idu vani i neće početi ni u derbiju. Nema razmišljanja o kartonu, karton dobivaš ako kasniš ili taktički, a za taktički karton idu pohvale. Ako uđeš s tom logikom da ćeš se čuvati onda smo promašili u pripremi.

'Pukštas treba dosta pure pojesti da bude kao Pašalić'

S kim biste profilno usporedili Pukštasa, sad ga uspoređuju s Müllerom i Marijem Pašalićem?

- Ima sličnosti s igračima s kojima ga uspoređuju, ali oni su se naosvajali. Ima tajming ulaska iz drugog plana kao Pašalić, postoje neki igrači u Europi koji su slični, ima on još dosta pure pojesti da bi došao na taj nivo.

Je li vam gostovanje u Kranjčevićevoj lani bilo najbolnije?

- Vodiš i izgubiš, ozlijedi ti se kapetan, sigurno da je. Ali nema ništa od kukanja i plakanja, gledaju te samo kroz svaku sljedeću utakmicu. Što je bilo, bilo je, akciju po akciju i uzeti najbolje.

Kranjčevićeva je na nogama?

- Narod slavi, ali ljestvica je nerealna, nema previše slavlja. Jedini bitan datum je u svibnju, sve prije je uvertira. Gdje god idemo, punimo stadione, mi smo zadnjih godina nismo bili na ovoj poziciji. Drago mi je, nismo puno puta razočarali u zadnje vrijeme, nećemo ni ovoga puta u smislu stava i mentaliteta, na rezultat ne možeš uvijek utjecati. Treba se postaviti, muški odigrati i suprotstaviti se suparniku.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 139

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja