Trenera Hajduka pitali dolazi li Selahi. 'Hoćemo slaviti jesensku titulu? Mi ćemo slaviti Božić' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 123

Trenera Hajduka pitali dolazi li Selahi. 'Hoćemo slaviti jesensku titulu? Mi ćemo slaviti Božić'

Trenera Hajduka pitali dolazi li Selahi. 'Hoćemo slaviti jesensku titulu? Mi ćemo slaviti Božić'
10

Kalinić svaki dan trenira. Ide po programu, ja ću ga koristiti, kvalitetu ima, nema spora tu i ako Bog da bit će od koristi, rekao je Mislav Karoglan

VIDEO

Hajduk je uoči utakmice s Istrom objavio vijest o produženju ugovora s Rokasom Pukštasom, a uoči utakmice s Goricom vijest o produženju ugovora s Nikom Sigurom.

Pokretanje videa...

Barba Lovre pjeva hajdukovcima 04:33

Time je zaokružen projekt vezanja svih ključnih igrača dugoročnim ugovorima, a kad se tome dodaju i dobri rezultati, a oni kažu da je Hajduk od dolaska Mislava Karoglana upisao svih šest pobjeda i primio samo jedan – jedini gol, a i to je bio autogol Uremovića pri vodstvu 3-0 protiv Varaždina, onda je jasno u kakvom je Hajduk momentu. Na krcati Poljud im u goste stiže Gorica koja ih je pobijedila u prvom ogledu, no Karoglanova momčad razmišlja samo o pobjedi kojom bi zadržali prednost na vrhu prvenstvene ljestvice.

Utakmicu je na press konferenciji najavio Mislav Karoglan.

Kakva je situacija s Ivanom Lučićem, hoće li on biti spreman za utakmicu?

- Lučić je trenirao odvojeno, vidjet ćemo danas ali i on i Kalinić su vrhunski i ne brinem oko toga.

Kakvu Goricu očekujete?

- Gorica je uređena momčad, igraju presing i kvalitetni su. Zabijaju dosta golova, primaju malo i pretendenti su za Europu. Spremamo se maksimalno, gledamo gdje će nas usmjeriti  utakmica. Meni se sviđa kako igraju i kako izgledaju. 

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Jeste li zainteresirani za Selahija, novinari svašta pišu?

- Sve ste dobro rekli, a ja ne smijem odgovarati...

Grad je okićen, hoćemo li slaviti jesensku titulu?

- Božić ćemo slaviti. Vidjet ćemo, korak po korak. Gorica je dobila dosta velikih utakmica, moja momčad je čvrsto na zemlji, ozbiljni su i vjerujem u njih. Nešto se pita suparnika, ali se pita i nas. 

Oni imaju dobar balans, što je ključno da se to poremeti?

- To je momčad koja ti neće ništa dati, moraš uzeti sam. Oni imaju svoj plan, znamo što će nam pokušati oduzeti, i mi se za to spremimo. Naše utakmice su takve kakve jesu, mi znamo kako igrati protiv pametnih momčadi kao što je Gorica. 

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Jeličić je izjavio da zna kako se prilagoditi žestokom Hajduku?

- Mi imamo svoj plan, svakom se prilagođavaš, neke principe ne diraš, kada stišćeš do kraja, kad nisi dobar spustiš se i čekaš sljedeći trenutak. Njihovi igrači znaju igrati, stoperi su mirni, vezni trpe pressing i trebat će biti spreman za pritisnuti.

'Kalinić? Trenira svaki dan'

Zadnja utakmica u ovoj godini, preko pola milijuna ljudi u 2023.?

- Nadam se da ih nećemo iznevjeriti. Mi smo svi zajedno..

Marin Ljubičić je nastupio na Anfieldu, jeste li ga pratili?

- Pratio sam, posebno sam za njega vezan. Želim mu da bude sve bolji i bolji. 

Kako komentirate dvoboj Livaja-Maloča?

- Nije to individualno, ima sjajnu sezonu, iskusan je igrač, kad pričamo o Gorici onda je to momčad koja ti ništa neće dati, moraš sve zaraditi. 

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk

Očekuje vas teška i tvrda utakmica?

- Naša svlačionica je realna, realnija nego ona prije. Dosta ih je opeklo i s obje noge su na zemlji. Imamo samopouzdanje zbog dobrog niza, ali u analizi sam težak, gledamo i stvari koje nisu dobre. Držimo momčad realnom, video analiza ne laže. Imamo užasne ulaske u drugo poluvrijeme, to se vidi prostim okom i bez analize. To je dosta čudno. U svakoj fazi imamo prostora za napredak. 

Tko sigurno ne može nastupiti osim Melnjaka i Ferra?

- Jedino je Lučić upitan.

Kaže se da što više jedeš raste i apetit, pa tako svakom novom pobjedom raste i želja da se taj niz nastavi, kako kod publike, tako i kod igrača. Kakav je vaš osjećaj i jeste li gladni pobjeda?

- Ako Bog da neka potraje, ali ja gledam nogomet na drugačiji način. Medije i javnost zanimaju nizovi, ja gledam drugačije, sve je to od nedjelje do nedjelje, pukovnik ili pokojnik. Nastojim biti fokusiran i ja sam da stvari ne guram pod tepih. Stvaram realnu atmosferu. Moramo biti realni, živjeti u trenutku, to je trening i Gorica, svi koji gledaju unaprijed posrnu.

Split: Prvi trening Hajduka od kada je Ivan Leko postao novi trener

Nikola Kalinić počeo je s treninzima, koliko ste zadovoljni njegovim stanjem za sada? 

 - Svaki dan radi, počeli smo s baznim stvarima, Plenča i Veršić drže taj dio kvalitetnim, doziraju opterećenje, on je u procesu da u pripreme uđe u solidnom stanju. Nikola ide po programu, ja ću ga koristiti, kvalitetu ima, nema spora tu i ako Bog da bit će od koristi. 

Preporodili ste Krovinovića koji igra više prema naprijed?

- On je igrao većinu karijere u toj ulozi. Igra dobro, zadovoljan sam kako igra zadnje utakmice. Ali očekujem ja puno više od sebe pa i od njih. 

Kad ćete izgubiti utakmicu?

- Svaki tjedan gubim utakmice. Svaka lošija vježba, svaki pojedinac koji nije unutra 100% je gubitak. Ja sam izgubio milijun utakmica, ne treba mi više...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 123

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner