Mislav Karoglan na klupi Hajduka niže rekorde | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 19

Karoglan je sve bliže velikom rekordu. Ispred su samo trojica

Karoglan je sve bliže velikom rekordu. Ispred su samo trojica
11

U novijoj povijesti Hajduka rekordan niz prvenstvenih utakmica bez poraza drži Ivan Katalinić, koji je od veljače do kraja rujna 1995. godine, dakle kroz dva prvenstva, upisao 21 utakmicu bez poraza.

VIDEO

Uoči Varaždina trener Hajduka Mislav Karoglan kazao je kako on nije idealan trener. Možda je u pravu, ali kad je u pitanju Hajduk, očito je idealan. Jer protiv Varaždina je upisao petu uzastopnu pobjedu u novom mandatu na klupi Hajduka, primio je jedan – jedini gol, i to autogol Uremovića, što nizu daje posebnu specifičnu težinu. U dva mandata skupio je Karoglan 17 utakmica, od toga 13 pobjeda i četiri remija, a ako zbrojimo samo prvenstvene utakmice, onda mu je ovo bila 14. uzastopna utakmica bez poraza i deseta pobjeda. Preskočio je Karoglan "nesretnu trinaesticu" i nastavio respektabilan niz, a ako se pitate je li Karoglan blizu obaranja rekorda po broju uzastopnih prvenstvenih utakmica koje je neki trener Hajduka odradio bez poraza, odgovor je - ne.

Pokretanje videa...

transparent torcide na poljudu 02:00

U novijoj povijesti Hajduka taj rekord drži Ivan Katalinić, koji je od veljače do kraja rujna 1995. godine, dakle kroz dva prvenstva, upisao rekordnu 21 utakmicu bez poraza. Nakon Katalinića najduži niz prvenstvenih utakmica bez poraza drži Stanko Poklepović s 20 utakmica, također kroz dva prvenstva, od ožujka 2010. do listopada 2010. godine.

Split: U 1. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Istra

Na korak do Poklepovića je Igor Tudor sa 18 utakmica bez poraza, od rujna 2013. do ožujka 2014. godine, 12 utakmica bez poraza ima Ante Miše, ali i devet rekordnih prvenstvenih pobjeda u nizu, koliko su ih na klupi Hajduka skupili i Nenad Gračan i Ivan Leko.

Koprivnica: NK Slaven Belupo i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Da, Ivan Leko. koji je krajem prošle i početkom ove sezone imao također devet prvenstvenih pobjeda u nizu, ali je kiksao kad se tome najmanje nadao, protiv Istre na Poljudu, što je i bio početak kraja njegovog mandata na klupi Hajduka... Nije se smjeni nadao ni Zoran Vulić u proljeće 2004. godine. Vulić je u 22 prvenstvena kola, između dva poraza od Dinama, imao 21 pobjedu i jedan – jedini poraz, od Varteksa, ali uprava nije imala strpljenja pa su ga smijenili tri kola prije kraja prvenstva, koje je na koncu osvojio njegov nasljednik Petar Nadoveza.

Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto, loža

Dugi niz prvenstvenih utakmica uz samo jedan poraz imao je i Stanko Poklepović u prvom izdanju HNL-a 1992. godine, kada je u početnih 20 kola upisao poraz samo od Inkera na Poljudu, kao i Ivan Buljan, koji je na startu sezone 1996/'97 upisao jedini poraz od Croatije u početnih 19 prvenstvenih kola.

Osijek: MAXtv 1. HNL, 24. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk

U ranijoj povijesti Hajduka posebno se pamti 1950. godina u kojoj je Hajduk bio prvak bez poraza. Pod vodstvom legendarnog Luke Kaliterne upisali su 10 pobjeda i osam remija, s tim da su zbog renoviranja Starog placa sve utakmice prvog dijela sezone igrali u gostima, a sve utakmice drugog dijela na obnovljenom stadionu pored Plinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner