Obavijesti

Sport

Komentari 126

Livaja zbog ozljede propustio trening uoči derbija. Karoglan: Samo nam Ferro nije zdrav...

Livaja zbog ozljede propustio trening uoči derbija. Karoglan: Samo nam Ferro nije zdrav...
1

Imam jednu dilemu oko sastava, a ne tiče se boka. Dinamo? Nagaznih mina ima svugdje, a Sopića ne poznajem pa nemam što dodati o njemu. Nisam tremaš, ali pozitivna trema je dobra

VIDEO

U uvertiri nastavka prvenstva Dinamo je izgubio od Lokomotive, a Rijeka je nakon dosta muke slavila u Velikoj Gorici tako da je i prvenstvena ljestvica sada poprimila realniji izgled. Na njoj je Hajduk i dalje prvi sa sedam bodova prednosti nad Dinamom i tri nad Rijekom, koja u nedjelju u 17:45 stiže na Poljud.

Na krilima sjajne atmosfere u i oko kluba, podrške od 80.000 članova i rasprodanog Poljuda, Hajduk čeka Rijeku u Jadranskom derbiju velikog uloga. Pobjedom bi Hajduk poslao snažnu poruku konkurentima, ali i napravio krupan korak ka konačnom cilju, osvajanju naslova prvaka.

Pokretanje videa...

Pedesetak ljudi u redu za ulaznice Hajduk -Rijeka 00:36
Poznat sudac derbija Hajduk - Rijeka. U Osijek stižu Ciprani
Poznat sudac derbija Hajduk - Rijeka. U Osijek stižu Ciprani

Trener Mislav Karoglan svjestan je koliko je zadaća koja njega i njegovu momčad čeka zahtjevna, no četiri pripremna susreta, standardnost momčadi i pojačanja kao što su Laszlo Kleinheisler i Nikola Kalinić daju mu puno razloga za optimizam. Kako na početku utrke, tako i kad je u pitanju konačan cilj.

Je li ovo utakmica za prvenstvo?

- Ovo je prvi od 17 koraka, nismo ni Europu osigurali. Sve je u bod, stalno pričam koliko je Rijeka legitiman kandidat za titulu i to se pokazalo. Tako će biti do kraja. 

Je li Pjaca igrač oko kojeg se vrti sve?

- Imaju oni iskusne igrače, tri reprezentativca Hrvatske, dobro rade s Jankovićem i Frukom, imaju Pjacu i Pašalića, potentne napadače... Ispod radara prolaze njihove dobre igre, oni su momčad s glavom i repom, dobro su vođeni. Igraju prvi i drugi uostalom?

'Lokomotiva je opasna svakome'

Tko je najbliži poziciji lijevog beka, Moufi, Mikanović, Hrgović...?

- Imam jednu dilemu, ne tiče se bočnih igrača. Igrat će 16 igrača, nisam ni momcima rekao sastav...

Jeste li gledali utakmice Lokomotiva - Dinamo i Gorica - Rijeka, što ste vidjeli kod konkurenata za vrh ljestvice?

- Gledao sam, naravno, Lokomotiva je opasna svakome, kad imaš brzinu i jasan sustav svakome možeš zagorčati život. Toliko puta viđeno. Rijeka je okrenula u Gorici, pokazatelj da su ozbiljni. Ima nagaznih mina na svakom koraku... 

U kakvom je stanju Livaja koji nije trenirao u utorak zbog bolova u listu, hoće li nakon jednog – dva treninga biti spreman od prve minute za Jadranski derbi? Ima li još igrača koji su upitni za utakmicu?

- Svi su zdravi osim Ferra. 

'Kleinheisler će biti pojačanje u vremenu koje dolazi'

Koliko ste zadovoljni onim što ste odradili tijekom priprema i je li momčad koju ćete poslati na Rijeku bolja od one koja je igrala u zadnjem kolu jeseni protiv Dinama?

- Nismo puno mijenjali, Laszlo i Nikola. Momčad je spremna, supermotivirana i uvijek prvo kolo čekamo.

Laszlo Kleinheisler trebao bi popuniti poziciju na lijevoj strani napada. Jeste li zadovoljni kako to izgleda i je li popravio povratnu trku...?

- Radili smo s njim, on je ofenzivni vezni, može i na krilu. Zadovoljni smo, kad ne igraš pola godine ili godinu neće to biti spektakl. Ovo je ozbiljan posao, ja sam strpljiv i on će u jednom vremenu koje dolazi biti pojačanje. 

Očekujete li još nekog igrača do kraja prijelaznog roka?

- Vidjet ćemo, tržište zimi je teško. Ne forsiramo ništa, imamo želje ali naučio sam od šjor Bore da su nama naši uvijek najbolji.

'Nismo napravili ono što želimo'

Je li Rijeka u prednosti što je već odigrala utakmicu?

- Nije bitno, mi imamo svoj cilj, stadion je rasprodan, derbi je derbi, odlučuju nijanse. Spremamo se za 90 minuta borbe, pameti, vrućeg srca i hladne glave jer se derbiji tako dobivaju.  

Nakon pobjede Lokomotive navijači su optimističniji nego što su bili. Kako spustiti loptu i ostaviti igrače hladne glave?

- Nismo mladi, a mladi su nam na zemlji, znaju da nismo napravili ništa. Možda nije najbolje reći ništa, ali nismo napravili ono što želimo. Ne letimo, svjesni i smo da je ovo maraton i ovo je utakmica koja neće ništa definirati. 

Zadnja vaša utakmica na klupi Istre je bila Rijeka. Dobro ih poznajete, koje ste pouke izvukli?

- Rijeka je izuzetno okomita, s izuzetnim šutom izvana. Analizirali smo sve, znamo gdje vrebaju glavne opasnosti. Imamo naše adute, pred našom publikom, moji igrači imaju niz oružja i kvalitete, ja strano vjerujem u moju momčad iako Rijeku jako respektiram. 

'Sopića ne poznajem'

Koliko je ovo različita utakmica od zadnje protiv Dinama u Maksimiru?

- Igramo kući, imamo plan kako ih ugroziti, ja strašno vjerujem u svoju momčad, oni vjeruju jedni drugima i to je najvažnije. 

Željko Sopić je osebujan, izvuče igrače u 30. minuti... Kako ga vidite?

- Nema se što dodati osim da je dobro vodio Goricu i sada Rijeku. Nema se tu što dodati jer ga ne poznajem. 

Koliko ste zadovoljni pripremama?

- Nisam čuo trenera koji je rekao da nije. Nikoga nije briga kakve su pripreme, važno je ono što ćete pokazati na terenu. 

Kazali ste u startu da imate tremu. Imate li je još?

- Nisam tremaš, ali pozitivna trema je dobra. Ako ti je svejedno ostavi se svakog posla koji radiš. Znate kakvi smo mi iz zagore, ne treba tu ništa pojašnjavati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba