Obavijesti

Sport

Komentari 19

Karoglan: Žaper? Ne bih htio biti loš prorok, ali... Mladi? Viču mi da ovo, ono... Moram svašta

Karoglan: Žaper? Ne bih htio biti loš prorok, ali... Mladi? Viču mi da ovo, ono... Moram svašta
9

Mi smo morali ovu utakmicu pobijediti puno ranije, na kraju ti protivnik može iz gužve zabiti gol. Naravno da slavim golove, to je normalno, rekao je trener Hajduka nakon pobjede nad Rudešom

VIDEO

Uz puno više muke nego što se očekivalo, ali Hajduk na kraju iz Kranjčevićeve odlazi s punim plijenom. Splićani su u 23. kolu HNL-a slavili kod Rudeša (2-0). Marko Livaja načeo je fenjeraša početkom drugog dijela, a dok su se Splićani tresli i spašavali tri boda, Dajaku ih je spakirao golom u sudačkoj nadoknadi.

Druga pobjeda u nizu je tu, ali zasjenila ju je teška ozljeda Mihaela Žapera. Ušao je u 71. minuti umjesto Kalika, no teško se ozlijedio samo 15-ak minuta kasnije. Iznijeli su ga na nosilima uz gromoglasni pljesak krcate Kranjčevićeve.

Pokretanje videa...

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a 03:02

- Na kraju zaslužena pobjeda, jako dobro prvo poluvrijeme, imali smo četiri, pet izglednih situacija. Ušli smo odlično i u drugo poluvrijeme, na kraju smo strahovali, 1-0 je uvijek varljivo. Ipak, zaslužena pobjeda - rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Kakva je situacija sa Žaperom?

- Ne bih bio loš prorok, ali prognoze nisu dobre. Imali smo ovdje već jednom ozljedu Lovre Kalinića, nikad nisam komentirao teren, žao mi je igrača, i jednih i drugih i trećih. 

Emotivno ste proslavili pobjedu.

- Mi smo morali ovu utakmicu pobijediti puno ranije, na kraju ti protivnik može iz gužve zabiti gol. Naravno da slavim golove, to je normalno. Svakog protivnika respektiram, Rudeš je za mene jednak kao svaki drugi. Prosto nevjerojatno kakve situacije smo promašili, nogomet ima nepisana pravila, hvala Bogu da se to nije obistinilo.

Čime ste zadovoljni?

- Ja sam zadovoljan dizanjem forme Pukštasa, imao je jedan poništeni gol, ušao je u sjajnu šansu. To je to što od njega što tražim, energetski je top. Neke stvari dorađujemo u fazi obrane, sve u svemu, kreirali smo dosta i zadovoljni smo pobjedom.

Kako ste vidjeli Brekala?

- On je atipično krilo, voli unutarnje prostore. Prva utakmica u kojoj su igrali on i Livaja, bitnan je tajming što i kako napraviti. S njim sam izuzetno zadovoljan. 

Šimun Hrgović igrao je od prve minute.

- Jako dobar i pozitivan, danas smo imali tri momka iz naše škole nogometa. Moraš pobjeđivati i boriti se za prvaka, ali drago mi je vidjeti da ti momci igraju. Nije lako trenerima davati priliku mladima u takvoj situaciji, ali mi uvijek igramo s barem dvojicom.  Jako mi je drago zbog Šimuna, bio je jedan od najboljih.

Kako vam je slušati da Hajduk mora davati šanse mladima?

- Ja dolazim iz akademije, u prvom mandatu gurnuo sam Pukštasa. Viču mi da moram pobjeđivati i viču mi ovo, ono, da moram svašta, korektan sam prema mladima. Kad god možemo, šaljemo ih u Solin da se razvijaju.  Nije lako pobjeđivati uz sve to. Obožavam mlade igrače, ali nije uvijek lako imati rezultat i razvijati mlade, takva je valjda sudbina.

Mladina: Malo me smetaju ulasci s klupe

Rudeš ni nakon 23 kola ne zna za pobjedu.

- Odigrali smo dosta kvalitetno, dobro smo im parirali u obrani, dok naprijed nismo bili konkretni i opasni. Čekali smo neki trenutak kao pred kraj utakmice kada je Petković pogodio stativu.  Ne mogu prigovoriti igračima da se nisu borili, u ovome trenutku nismo u momentu da pobjeđujemo Hajduk. Malo me smetaju ulasci s klupe, nisam dobio očekivani impuls kakav sam mislio. Što reći, na kraju čestitam Hajduku na pobjedi, a mi idemo dalje, pokušati dobiti neke utakmice protiv manje kvalitetnog protivnika - rekao je trener Rudeša Davor Mladina.

Hajduk je padao u završnici, Mladina je poslao sve u napad, ali nije pomoglo.

- Išli smo na sve ili ništa u završnici, poslali smo stopere u napad, pokušali s ubačajima i dugim loptama nešto napraviti. Nismo uspjeli, iz takve igre naravno da dođe neka kontra, Hajduk je to uspio realizirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'
'Radio sam na benzinskoj za 100 eura kada me Štimac zvao u Hajduk. Mislio sam da se zeza'
ANEGDOTA BIVŠEG HAJDUKOVCA

'Radio sam na benzinskoj za 100 eura kada me Štimac zvao u Hajduk. Mislio sam da se zeza'

Otišli smo i stigli na Poljud oko 11 ujutro. Šimac je stigao Mercedesom s naočalama na glavi, nikad neću zaboraviti tu scenu, platio je momcima koji su me dovezli i odveo me u kancelariju, prisjetio se Dario Damjanović