Sport

Komentari 21

Katalonci su naslovnice obukli u - crninu! 'Poniženi i osramoćeni'

Katalonci su naslovnice obukli u - crninu! 'Poniženi i osramoćeni'

Trener Quique Setien mora otići, ako ima obraza isto bi morao učiniti predsjednik Joser Maria Bartomeu, a po prvi put u životu dres bi mogao promijeniti i najveći - Lionel Messi

Španjolski mediji se, očekivano i logično, natječu u tome tko će upotrijebiti težu riječ, a da ne bude baš otvorena uvreda ili psovka. Razlika je ipak, kao i obično, između madridskih i katalonskih novina.

Prvi su Realova 'glasila', a drugi 'žive i umiru' s Barcelonom. Nakon što je Blaugrana u četvrtfinalu Lige prvaka popila osam komada od Bayerna katalonske naslovnice stvarno sliče na osmrtnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Nervozni Leo Messi na kontrolnoj točki

Sport je zavijen u crninu. 'Povijesno poniženje', Messijev pognuti pogled koji po prvi put možda zaista govori 'Dosta je bilo, vrijeme je za rastanak s ovim pogubljenim klubom'.

'Barca je ismijana', 'Nakon 12 godina nije osvojen niti jedan-jedini trofej', 'Promjene su nužne, ovdje treba svježe krvi'...

'Kraj jednog sramotnog ciklusa' piše Mundo Deportivo koji se također odlučio naslovnicu opremiti crninom. Pique kaže 'Prvi sam koji je spreman otići jer mi smo sada stvarno dotaknuli dno dna'...

Ili je sramota ili je poniženje. Najtiražnija u Španjolskoj i najuglednija na planeti, madridska Marca, odlučila se za: 'Sramota'! I podsjeća: 'Španjolski nogomet nakon 13 godina nema niti jedan klub čak niti u polufinalu'.

Urednici Asa iz španjolske metropole razmišljaju identično kao Sportovi: 'Povijesno poniženje'. Pa ističu: 'Katastrofa protiv Bayerna otvorila je krizu sa nesagledivim posljedicama u klubu i to - na svim mogućim razinama'.

Drugim riječima: trener Setien mora otići, ako ima obraza isto bi morao učiniti predsjednik Bartomeu, a po prvi put u životu dres bi mogao promijeniti i najveći - Lionel Messi.

Barcelone je cirkus. A slika i prilika te priče je Coutinho. Platili su Liverpoolu 145.000.000 € za njega pa ga posudili Bayernu, a on im je u petak u deset minuta zabio dva gola i namjestio još jedan za Bayern.

A ako Bavarci osvoje naslov Barca će Liverpoolu još morati platiti 5 milijuna eura bonusa jer je ta klauzula vezana uz igrača, a ne klub. Plus: ako ga vrate na Camp Nou i Coutinho odigra još 24 utakmice za Barcelonu onda moraju Liverpoolu dodati bonus od još 20.000.000 € vezan uz 100 utakmica u Barceloninom dresu!

'Mes que un club' upao je u sportsko-financijski horor. Ivanu Rakitiću bilo bi najpametnije da ode iz Blaugrane. Daleko najpametnije.

Najčitaniji članci