Obavijesti

Sport

Komentari 40

Katastrofalna obrana Benfice s dva kiksa darovala Belenenses

Katastrofalna obrana Benfice s dva kiksa darovala Belenenses
1

Benfica se još nije oporavila od šoka koji im je priredio Dinamo u Europskoj ligi. Prosuli su bodove u domaćem prvenstvu 'mršavim' remijem protiv Belenensesa (2-2) iako su imali dva gola prednosti

VIDEO

Trener Bruno Lage stavio je ruke na kukove te je nemoćno stajao uz aut-liniju dok je njegova momčad primala tragikomične golove...

Njegova Benfica je odigrala samo 2-2 protiv Belenensesa u 25. kolu portugalskog prvenstva. Time su došli na 60 osvojenih bodova, zadržali prvo mjesto zbog bolje gol-razlike u odnosu na drugoplasirani Porto, ali su potpuno kompromitirali svoje šanse za osvajanje naslova prvaka.

Lage je nastavio s rotacijama koje radi gotovo cijelu sezonu. U Europi forsira jednu, u prvenstvu drugu postavu. Ovaj put Lage je na teren poslao šest novih igrača u odnosu na susret s Dinamom.

U obrani je mjesto na desnom beku zauzeo Andre Almeida. On bi imao osigurano mjesto u prvih 11 protiv Dinama, ali je bio načet ozljedama pa je umjesto njega uskočio Francuz Sebastien Corchia.

Izašao je i potpuno novi vezni red, protiv Belenensesa su na krilima ordinirali Rafa Silva i Pizzi koji su u Zagrebu grijali Recaro sjedalice na klupi za pričuve. Sredinu terena držao je duo Samaris-Luis, a vrh napada bio je rezerviran za iskusnog i robusnog Jonasa te na mladog i potentnog Joaoa Felixa.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji lidera Lige NOS, ali niti jedan udarac nije pronašao put do mreže. Povela je Benfica u 55. minuti, krasno je ubacio Almeida (osma asistencija ove sezone), a iskusni Brazilac Jonas (34) primio je loptu i iz okreta prekrasno pogodio. Bit će velika napast za Dilavera i Theophilea, a kad ga vidite kako igra pomislite: Kome treba Seferović?

Na 2-0 diže grčki veznjak Andreas Samaris snažnim udarcem s 20-ak metara, a lopta je na putu do gola okrznula jednog od igrača Belenensesa i promijenila smjer. U tom trenutku činilo se da će Benfica lako do bodova, ali gosti se nisu predavali.

U 65. minuti Diogo Viana s 30-ak metara iskosa ubacuje, a grčki vratar Vlachodimos katastrofalno reagira i propušta loptu te nakon potpuno krive procjene prima jedan od najtragičnijih golova ove sezone. 

U 70. minuti već je 2-2, a za to se pobrinuo Kikas (čita se Kikaš nap.a.) koji je pokazao da s pravom dijeli ime s čuvenim likom iz serijala 'Prosjaci i sinovi'. Snažan karakter Kikas je poput Kikaša pokazao u toj akciji jer je nastavio trčati, dočekao je grešku Almeide, presjekao je loptu i krasno poentirao za eksploziju oduševljenja navijača Belenensesa. Osim tog gola u cijeloj je utakmici 'maltretirao' igrače Benfice kao istoimeni lik svoju unučad.

Ako će obrana Benfice ovako nesigurna biti i u četvrtak u uzvratnoj utakmici osmine finala protiv Dinama, Zagrepčani će lako pronaći svog 'Kikaša' koji će riješiti posao u Lisabonu.

Benfica protiv Belenensesa

Vlachodimos - Grimaldo, F. Ferreira, Ruben Dias, Almeida - Rafa Silva, Luis, Samaris, Pizzi - Joao Felix, Jonas

Benfica protiv Dinama

Vlachidomos - Grimaldo, F. Ferreira, Ruben Dias, Corchia - Krovinović, Gabriel, Florentino, Gedson - Seferović, Joao Felix

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku