Obavijesti

Sport

Komentari 71

Mučenje u prvom poluvremenu pa uvjerljiva pobjeda na kraju

Mučenje u prvom poluvremenu pa uvjerljiva pobjeda na kraju
1

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Bahrein u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u danskom Herningu. Bilo je 33-22 iako smo na poluvremenu bili u egalu

VIDEO

Sad sam dobio želju da se skinem i spustim na teren i da, ako već ne mogu biti u igri, barem vičem s klupe "ajmo, obrana", rekao je legendarni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar u prijenosu utakmice između hrvatske i bahreinske rukometne reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

Imali smo itekako razloga za brigu nakon igre u prvom poluvremenu u kojemu smo u nekoliko navrata gubili s tri gola razlike od rukometnih liliputanaca pa na predah otišli s 14-14. Bio je to alarm za izabranike Željka Babića koji u nastavku ipak nisu dopustili senzaciju i pobjedom 33-22 ostali su u igri za plasman u Rio.

Bahrein je protiv Norveške pokazao da nije zalutao na ovaj turnir, a fanatično i borbeno izdanje u prvom poluvremenu ponovio je i protiv "kauboja". Ulazile su lopte Azijcima, držali su vodstvo u prvoj polovici prvog dijela na što se nadovezala crna rupa hrvatskog napada od šest minuta bez postignutog gola. Bahrein je tada vodio 9-6.

Željko Babić morao je pozvati time-out i Hrvatska je brzo stigla u egal golom Manuela Štrleka za 10-10. Ipak, ni to nije bila prekretnica jer je Bahrein držao ritam sve do kraja prvog poluvremena, a rezultat je mogao biti još i gori jer smo u finišu prvog dijela imali istovremeno dvojicu igrača manje.

Nišanske sprave Hrvatske napokon su proradile u nastavku i serijom 3-0 odvojili smo se na 17-14. Bahrein je sve više gubio korak i fizički nije mogao parirati "kaubojima" koje je s gol-linije predvodio fantastični Ivan Pešić. Pitanje pobjednika nije bilo upitno kako je vrijeme prolazilo, prednost je rasla sve više i serijom 10-2 u samoj završnici došli smo na 32-20. Na kraju je završilo 33-22.

Ivan Pešić obranio je čak 18 udaraca bahreinskih igrača, a naš najefikasniji igrač u polju bio je Štrlek s osam golova iz devet pokušaja. Domagoj Duvnjak imao je pet od pet, a jednako toliko, uz jedan promašaj, zabio je i Ivan Čupić. Kod Bahreina se najviše istaknuo Hasan Al-Fardan s pet golova. Golmani su im bili katastrofalni, ukupno su imali tek četiri obrane.

Posljednju utakmicu na turniru Hrvatska igra protiv Norveške u nedjelju do 18 sati. Bilo kakva pobjeda potrebna je "kaubojima" za plasman na OI nakon što su Danska i Norveška odigrale 25-25.

Kvalifikacijski turnir za OI, Herning, 2. kolo:

  • Hrvatska - Bahrein 33-22
  • Danska - Norveška 25-25
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome