Obavijesti

Sport

Komentari 71

Slatka pobjeda: Rukometašice slomile favoritkinje Crnu Goru

Slatka pobjeda: Rukometašice slomile favoritkinje Crnu Goru
9

Hrvatske rukometašice protiv favorita Crne Gore slavile su 27-26. Rukometašice su nakon 12-12 na poluvremenu izjednačeno ušle u nastavak, ali na kraju pobijedile

VIDEO

Hrvatske rukometašice slavile su protiv jednog od najtežih suparnika u skupini. Bile su bolje od favoritkinja Crne Gore 27-26.

U izjednačenoj utakmici u kojoj se na odmor otišlo izjednačenog rezultata 12-12, nakon brojnih propuštenih šansi naših rukometašica, u nastavku se nastavila borba gol na gol. U završnicu se ušlo opet poravnanog rezultata 24-24, a onda su hrvatske rukometašice stigle do odlučujuće prednosti i sačuvale je do zadnje minute igre. Ključan je bio gol Horvat. 

Iako su cure potratile zadnju šansu u napadu. Šut Andree Penezić obranila je golmanica Crne Gore Marina Vukčević i dala priliku svojoj ekipi da poravna rezultat u posljednjem napadu na utakmici. U ključnom napadu i brzoj akciji  Crnogorke su potratile šansu utakmice. Njihov je šut završio daleko pored gola. Hrvatske su rukometašice morale tek sačuvati loptu do isteka vremena. 

Čekalo se samo da se oglasi sirena, a Hrvatska upiše treću važnu pobjedu. Rukometašice su slavile protiv jake Crne Gore 27-26.

Andrea Penezić zabila je devet golova, dok su Tatari i Horvat u pobjedi sudjelovale sa po pet golova. Najbolja kod Crne Gore bila je Popović s deset golova.

Uoči izravnog ogleda između Brazila i Rusije Hrvatska drži drugo mjesto u skupini, a četvrtfinale je osigurano.

Protiv domaćina će hrvatske rukometašice zaigrati u nedjelju, 5. kolovoza u 17.15.

Spremne za svakog protivnika

- Napravile smo što smo si zacrtale i dobile Crnu Goru. Nakon sjajne pobjede protiv Rusije odlučile smo se jednako postaviti i u idućem susretu. Htjele smo dobiti Crnu Goru i to smo i napravile - presretna je Lidija Horvat, koja je postigla i posljednji gol koji je donio pobjedu Hrvatskoj.

- Zabila sam zadnji gol, ali nije samo on presudio. Sve su cure, naša obrana, igra, sve je odlučilo pobjedu - tvrdi Lidija. 

Hrvatska je izborila četvrtfinale, a pitanje je sada koga će dočekati iz druge skupine, no izbornik Canjuga ne brine, hrvatske rukometašice spremne su za svakog protivnika.

- Ne razmišljamo o prvom mjestu, svašta se događalo i u drugoj skupini. Nama se treba poklopiti puno toga. Htjeli bi na španjolsku, ali ne želimo o tome razmišljati, šta nas dođe, dođe.


OI, rukometašice, skupina A, 4. kolo:

HRVATSKA – Crna Gora 27-26

Angola – Velika Britanija 31-25

Kasnije: Rusija – Brazil

Redoslijed: 1. Brazil 6 (-1), 2. HRVATSKA6, 3. Rusija 4 (-1), 4. Crna Gora 4, 5. Angola 2, 6. Velika Britanija 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta