Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kawhi Leonard: Tihi superstar bez kojeg bi se Toronto raspao

Kawhi Leonard: Tihi superstar bez kojeg bi se Toronto raspao
3

Sa Kawhijem na parketu Toronto ima 19 poena prednosti i 48% šuta, a kad čovjek malo odmori Raptorsi su u 33 poena minusa i na 24% šuta. Ako Leonard ne igra: Toronto se raspada

VIDEO

Noć sa ponedjeljka na utorak donosila nam je realnu mogućnost da nakon prve četiri utakmice sva četiri konferencijska NBA polufinala budu na posve poravnatih 2-2. Uvjeta su bila dva, posve ostvariva: da Houston doma dobije Warriorse, a Boston Buckse.

Boston je izgubio, a NBA povijest tj. 'bolesno' pedantna statistika najuređenijeg sportskog natjecanja na svijetu u tom nam smislu nudi jednu moćnu statističku sugestiju: otkad je NBA lige i NBA playoffa, momčad koja nakon 1-1 pobijedi u trećoj utakmici na kraju ide do konferencijskog finala u 78% slučajeva! Golem, ogroman postotak.

Totalno ovisni o Kawhiju

Warriorsi i Celticsi te donekle Philadelphia imaju po najmanje tri barem papirnate zvijezde. Bucksi su obješeni o ramena Giannisa Antetokounmpoa, Blazersi bez obzira na dobrog McColluma uglavno ovise o Damianu Lillardu, Denver živi na klasi Nikole Jokića, Houston i uz Chrisa Paula daleko ne može ako lopta neće Jamesa Hardena, a Raptorsi su apsolutno i totalno ovisni o čudesno dobrom, tihom super-staru Kawhiju Leonardu.

Sve su ambicije Toronto Raptorsa vezane uz to da Leonard ostane zdrav i da ga ne uhvati preveliki umor. Zato su mu i jako oprezno dozirali minute prije playoffa.

NBA: Playoffs-Philadelphia 76ers at Toronto Raptors

U prve četiri utakmice 1/2-finala Istoka sa Sixersima, Toronto sa Kawhijem na parketu (117 minuta) ima 19 poena prednosti i 48% šuta, a u onih 27 minuta koliko su čovjeka pustili da malo uhvati zraka Raptorsi imaju: 33 poena minusa i 24% šuta. Kad Leonard nije u igri... Igra Toronta se raspada!

Trener Nick Nurse zasad gotovo uopće ne koristi Jeremyja Lina, a nezaliječen igra Pascal Siakam. Marc Gasol je sa 34 na leđima daleko od svojih najboljih godina koje su ostale u Memphisu, Kyle Lowry teško demantira svoju playoff-limitiranost (da baš ne napišemo kako nije igrač za velike utakmice), a Serge Ibaka je u sve četiri utakmice s Philadelphijom ostao ispod svoje razine.

Playoff na televiziji...

Da Embiida opet ne muči ozljeda, serija Sixers vs Raptors sada bi stajala na minimalno 3-1 za Philadelphiju. I ne priključe li mu se bar dvojica suigrača Kawhi će možda, teškom mukom, nekako odvući Toronto do finala Istoka na Celticse ili Buckse, ali ako do tamo i dođu dalje od toga neće ići.

NBA: Playoffs-Philadelphia 76ers at Toronto Raptors

Leonard je prošlog ljeta u onoj razmjeni za DeMara DeRozana otišao iz Spursa u Raptorse. Istekom ove sezone ističe mu i ugovorna obveza s Torontom. A riječ o košarkašu koji bi u ama baš svakoj momčadi ili bio najbolji igrač ili predstavljao silno pojačanje.

Lowry, Siakam, Ibaka i ostali Raptorsi ne igraju "samo" za finale Istoka. Igraju i da bi pokazali ima li Kawhi razloga ostati u Kanadi. Zasad to rade jako loše. Toliko loše da bi bez njega već bili na godišnjem i playoff gledali na televiziji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom